5 Verkliga hälsoproblem när man matar rå hundmat

märker du någonsin hur vissa människor som matar sina hundar råmat som de vet allt?

Och inte bara vet de allt om sina egna hundar, men tydligen gör det att de vet vad som är bäst för din hund också! HA!

De kommer att säga saker som, du borde “aldrig” mata malt kött eller så borde du “alltid” mata ekologiskt. Eller “Kibble orsakar cancer.” Jasså? Om det bara var så enkelt!

Herregud.

Jag kan knappt hantera min egen hund, än mindre berätta för någon annan vad de borde avsluta med deras.

Men jag känner att utfodring av en rå mat med hundar innebär att man tar en viss risk och oro, och jag har det bra med det. Du måste låta mig veta om du håller med.

Så förutsatt att du matar din hund rå eller funderar på att mata rå, här är 5 hälsoproblem du kommer att ta itu med. Har jag rätt? Kolla in dem och låt mig veta vad du annars skulle lägga till i listan.

5 hälsoproblem när man matar rå hundmat

1. Din hund får en upprörd mage.

Hundar kan hantera bakterier mycket bättre än vi kan, så du måste sällan oroa dig för att din hund blir sjuk från bakterier i rått kött. Hundar är ju köttätare!

När de blir upprörda mage är det ofta ett resultat av att introducera nya livsmedel för snabbt eller från att blanda rå och torr mat (som vissa hundar inte hanterar bra).

Det är inte en fråga om din hund kommer att få en upprörd mage, det är när. ?

Vanligtvis är detta ingen stor sak (annat än kanske en röra att städa upp), och det kommer att passera. Det finns vanligtvis inget behov av ett veterinärbesök.

När detta händer med min hund, snabbar jag honom vanligtvis i 24 timmar.

Hur man undviker upprörda mage:

Du kan inte undvika detta helt (saker händer), men jag rekommenderar att du introducerar nya livsmedel långsamt under några dagar eller till och med en vecka.

Om du behöver mata torr mat av någon anledning är det bäst att vänta minst 12 timmar efter hundens många senaste råa måltid. Börja med en liten mängd torr mat för att se hur din hund gör.

2. Matar inte tillräckligt med orgelkött.

Balanserade råa hundmatdieter borde inkludera en mängd orgekött. Se några recept här. Den allmänna procentuella råmatarna är överens om är att 10 procent av kosten borde komma från orgelkött (njurar, bukspottkörtel, lungor, vad du än kan få!), Och ungefär hälften av det borde vara lever.

Men orgelkött är svårt att hitta. Därför matar vissa människor inte några organ eller inte tillräckligt.

Till exempel säljer livsmedelsbutikerna i mitt område bara nötköttlever samt kyckling- och kalkonlever och hjärtan. Det är något, men inte tillräckligt.

Vad kan du göra:

Du kan få orgelkött från vissa slaktare eller från matkooperationer eller från vänner som jagar. Jag rekommenderar att du lagerför och förvarar köttet i en frys.

Men om du söker efter ett enklare, butiksköpta alternativ rekommenderar jag att du lägger till en av dessa till din hunds diet:

Basblandningar från det sanningsenliga köket

Basblandningen från det sanningsenliga köket är ett bekvämt alternativ. Allt du behöver göra är att blanda in ditt eget kött. Inga organ eller ben krävs på grund av vitaminer och mineraler i basblandningen. Jag verifierade detta med THK, bara för att se till.

För att ge dig en idé kommer en 7-kilos låda med basblandning att hålla min 70 pund hund ungefär en månad. Det är inte en dålig kostnad varken till cirka 58 dollar. Klicka här.

Primärslipning

Primal Pet Foods gör en mängd “slipningar” som utvecklats för att läggas till din hunds måltider. Många av dessa slipar inkluderar hjärtan, lever och ben, så du skulle lägga till ditt eget kött och – om du väljer – frukt och grönsaker.

Dessa slipningar är ett bekvämt sätt att lägga till lite variation.

3. Matar inte tillräckligt med kalcium.

Vissa hundägare är rädda för att mata alla råa ben, vilket är förståeligt. Jag brukade oroa mig för att mata ben också.

För att se till att din hund får den bästa balansen mellan kalcium och fosfor är den allmänna rekommendationen att cirka 10 procent av hundens råa diet borde vara råa ben.

Detta är verkligen lätt att göra om du är bekväm att mata kyckling med ben.

Till exempel matar jag mina kycklinglår och andra matar kycklingkvarter eller kycklinghalsar. Du kan till och med slipa dessa först om du har en köttkvarn.

Om du är obehagliga utfodringsben finns det andra alternativ. Uppenbarligen kan du alltid mata ett förberedt rå märke där benen redan är jordade i köttet.

Ett annat alternativ är att undersöka en benmåltid eller ett kalciumtillskott. Du kan till och med använda äggskal för att göra ditt eget kalciumtillskott.

4. Hantering av puke och regurgitation!

Japp, det här kommer bara att hända någon gång om du matar RAW. Det finns ingen väg runt det!

Även om du matar torr hundmat kan du ha upptäckt att din hund kastar upp en gulaktig vätska då och då, vanligtvis på morgonen före en måltid.

Detta hände knappast någonsin med Ace när jag matade honom torr mat, men det händer då och då när han äter rå.

Det är ingen stor sak, annat än att det är ont att städa upp. Det är bara magen som hans kropp producerar för att förbereda sin råa måltid.

Uppstötning

Slutligen är det normalt att hundar kastarUpp maten de bara åt i köp för att … vänta på det … Eat den! Detta hjälper till med matsmältningen, och K9 över kaffe hade ett informativt inlägg om ämnet förra månaden. Regurgitation är normalt och det händer. … Hundar!

Då och då kommer min hund också att kasta upp en bit ledben från en kycklinglår.

Detta freakade mig verkligen till en början, men jag har lärt mig att det är ett naturligt sätt för hundar att bli av med mat de kan ha svårare tid att smälta. Nu när min hund är van vid råa ben gör han sällan detta.

5. Din hunds övergripande diet är inte balanserad.

En näringsobalans är förmodligen det vanligaste problemet med hemlagade råa dieter, skulle du inte hålla med? Om hundens diet saknas över tid kan det leda till problem längs vägen. Se mitt inlägg, 5 förslag för att mata rå hundmat.

Hälsoproblem kommer sannolikt inte att ske över en natt eller om några veckor eller till och med månader, men problem kan uppstå så småningom.

Tänk på det, vi kan överleva på potatis eller grillade ostsmörgåsar länge, men det är inte exakt det hälsosammaste på lång sikt, eller hur?

Vad det kommer till är att vi alla försöker vårt bästa. Vi borde alltid utvärdera vad vi matar våra hundar och gör positiva förändringar om vi har råd med dem.

Ingen diet är perfekt, inte min, inte din och verkligen inte våra hundar. Men vi kan alltid leta efter små sätt att göra små förbättringar över tid, och det är det som räknas.

Okej, nu vill jag höra från några av er eftersom jag inte har alla svar.

Vilka är dina problem med att mata en rå diet?

Vad skulle du lista som en potentiell hälsorisk?

Om du söker efter mycket mer information om att mata en rå diet, går min e -bok “10 enkla råa hundmatrecept” över allt du behöver veta. Kostnaden är $ 9 och den innehåller 10 enkla recept. Ladda ner e -boken med knappen nedan.

BESTÄLL NU

*Det här inlägget innehåller affiliate -länkar

Leave a Comment