Lyme -sjukdom hos hundar: Symtom, risker och förebyggande

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore3

Det är svårt för en hundvaktare eller veterinär att inte ha hört talas om hundar och Lyme -sjukdom. Enligt min mening har detta ämne skapat mer skrämmande och felinformation om denna sjukdom än användbar korrekt information och medvetenhet och hur man kan förhindra exponering för sjukdomar som bär fästingar. Många veterinärer över hela landet över diagnostiserar husdjur med Lyme-sjukdom och behandlar därefter djur med onödiga antibiotika trots husdjur som inte visar några symtom på sjukdom, som kan baseras på en allmänt tillgänglig interna kombination av Lyme-sjukdom/hjärtmaskblodtest.

Medan Lyme-sjukdomsbärande hjortfästingar verkligen är vanliga i vissa områden i landet (särskilt nordöstra och Mellanvästern) bör ett internt positivt test gjort på ett veterinärkontor aldrig vara den enda grunden för att diagnostisera Lyme-sjukdomen hos en patient. Många gånger är denna diagnos felaktig och/eller potentiellt skrämmer hundvaktare att deras husdjur kan ha långsiktiga komplikationer. Ett positivt Lyme -test på ett veterinärskontor betyder helt enkelt att ett husdjur har utsatts för bakterierna som orsakar Lyme -sjukdom som kallas Borrelia burgdorferi, men inte nödvändigtvis infekterad. Det tros ofta att upp till 90 procent av hundarna, som naturligtvis utsätts för Lyme -sjukdom, aldrig blir sjuk och bekämpar några tecken på sjukdom på egen hand utan antibiotika.

Och även om det finns nyare och förmodligen mer exakta tester som nu finns på många laboratorier, till exempel C6-antikroppstestet av IDEXX-laboratorier, är det närvaron av symtom och snabbt svar på lämplig antibiotikabehandling (oftast 3-4 veckor med doxycyklin), som är de viktigaste komponenterna för att göra en “presumtiv” diagnos av Lyme -sjukdom hos en hund.

De flesta experter tror att husdjur som har utsatts för tester på dessa tester, men har inga symtom på Lyme -sjukdom under det senaste året inte bör behandlas med olämpliga långa kurser med antibiotika. De husdjur som har visat symtom på Lyme -sjukdom såsom halthet hos en eller flera lemmar, ibland en skiftande halthet, feber, slöhet, förstorade lymfkörtlar vid undersökning, samt en tillfällig trombocyt eller röda blodkroppar och i sällsynta fall A A A En viss typ av njursjukdom bör behandlas. Med de flesta av ovanstående symtom är svaret vanligtvis snabbt (inom 3-5 dagar hos de flesta hundar).

När det gäller hundar som har utvecklat ett problem där de tappar protein i urinen (kallad en nefropati), med ibland låga blodalbumnivåer och njursvikt, indikeras också behandlingen; Men till datum för denna blogg har inga Lyme -bakterieorganismer isolerats från kropparna hos sådana drabbade djur och antibiotika som doxycyklin inte har hjälpt dessa husdjur, där prognosen är mycket dålig. Faktum är att de flesta experter nu tror att anledningen till att bara en liten del av hundar som utsätts för Lyme -sjukdomen blir sjuk med symtom, och till och med en mindre andel som utvecklar detta urinprotein som förlorar njurproblemet är faktiskt patientens immunsvar Genom att försöka bli av med infektionen (dvs kallas en autoimmun sjukdom), snarare än själva bakterierna, orsakar de flesta av problemen.

Det är förmodligen anledningen till att organismen inte har hittats i de husdjur som drabbats av Lyme njursjukdom, och varför doxycyklin och andra antibiotika inte fungerar i de husdjur. Det är detta troliga överaktiva immunsvar på bakterierna som har många veterinärexperter som tvekar att rekommendera Lyme -vaccination till hundar, vilket teoretiskt kan stimulera ett överreaktivt immunsvar hos vissa husdjur. Detta är ett mycket hett och kontroversiellt ämne; De flesta veterinärskolor rekommenderar emellertid inte användning av denna vaccination just nu.

För flera år tillbaka kom en Lyme -vaccination på marknaden för människor, men på grund av autoimmuna och andra reaktioner togs denna vaccination av marknaden. I själva verket har jag ofta hört att utbredd Lyme -vaccination av hundar till och med rekommenderas av veterinärer till djurskydd i stater där Lyme -sjukdomen sällan har dokumenterats. Det är av dessa skäl som jag inte rekommenderar Lyme -vaccination för hundar, istället fokuserar du på fästing antingen genom naturliga åtgärder eller mer konventionella läkemedel för dem som föredrar dem, till exempel K9 Advantix II och Frontline Plus, eller mycket effektiva krage som förebyggande krage.

Oavsett om det är naturliga förebyggande åtgärder eller mer konventionella åtgärder, är det fästing som är viktigast för att förhindra exponering för Lyme och andra sjukdomsbärande fästingar. Det är också viktigt för djurskyddare att vara medvetna om de vanliga missuppfattningarna och över diagnos av Lyme -sjukdom i detta land som jag har diskuterat ovan.Borreliainfektion

Leave a Comment