Recension: Taming Me: Memoir of a Smart Island Feline av Cathy Unruh

Taming Me: Memoir of a Smart Island Feline av Cathy Unruh är berättelsen om Lucy Miracle, en tidigare vildkattunge som lär sig att uppskatta glädjen med att avsluta slutet upp som en hus. Berättat av Lucy själv, tillfredsställer vi den första den hungriga biten kattungen medan hon foder efter mat på en personlig ö på Bahamas, ordentligt med namnet Feline Cay.

Baserat på en sann historia får besökaren följa Lucy från sin vilda början till livet för en bortskämd och mycket gillad Housecat. Blandning av sanningen med fiktion delar författaren Lucy’s resa i kattungens egna ord. Men om du förväntar dig bara en bedårande talande katt kommer du att bli besviken. Unruh ger Lucy synvinkel på ett känsligt, omtänksamt och fantasifullt sätt. Författaren förstår tydligt liksom gillar katter.

Genom Lucy ögon upptäcker vi vad som händer i tanken på en vild katt när hon fångas. Vi kan föreställa oss den inre kampen från en katt som föddes fri, men oro uppskattar att inte behöva ifrågasätta var nästa måltid kommer att komma ifrån. Jag blev särskilt berörd av passagerna där Lucy börjar göra det möjligt för sig att räkna med människorna i berättelsen. Förutom att även om berättelsen berättas av Lucy, visar författaren oss exakt hur det är möjligt för en människa som har tålamod såväl som en verklig förståelse av en katts natur, att tämja en vildkattunge. I slutändan, som alltid vinner.

Denna fängslande, i vissa fall sorgligt, i vissa fall är den roliga boken säker på att njuta av kattälskare.

Cathy Unruh är en Emmy-prisbelönad tv-journalist samt en långvarig djurförespråkare. Hon växte upp på en tidsframgård, där interaktionen med katter, hundar, rabits, hästar, får och kor lärde henne att djur är individer, inte varor. Hon är bosatt i Tampa Bay-området i Florida, liksom en deltidslokal av Feline Cay på Bahamas, där hon nöjd såväl som omfamnade Lucy Miracle, berättaren och huvudpersonen för att tämja mig. För mycket mer information, se Cathys webbplats eller Facebook -sida.

Jag fick en avancerad läsningskopia av den här boken. Att få den gratis kopian påverkade inte min recension.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Granskning: Penny: En grafisk memoar

Recension: Middag Pawsible av Cathy Alinovi, DVM samt Susan Thixton

Cat Heaven Island: En närbild på Tashirojima, dess katter och dess folk

«Giveaway: Feline Supplements from Pet Naturals of Vermont
Infinity Feline Scratcher Lounge Champion »

5 kommentarer om recension: Taming Me: Memoir of a Smart Island Feline av Cathy Unruh

Dawn säger:

21 oktober 2012 kl. 9:49

Jag kan inte vänta med att kolla in detta. Jag har följt hennes Facebook -sida ett tag nu. Tja, verkligen Lola har det. ?

Svar

Rykers Boyz ‘n’ Allie säger:

19 oktober 2012 kl 18:10

Jag är fascinerad av den här boken – det verkar som en fantastisk historia såväl som jag har hört utmärkta saker om den från andra bloggrecensioner också.

Svar

Anazed säger:

19 oktober 2012 kl 15:01

Hur underbart

Svar

Deb Barnes – Zee såväl som Zoey säger:

19 oktober 2012 kl 12:37

Jag föll in som Lucy Miracle när jag utvärderade den här boken och är så nöjd att det finns en resurs som lär om vilda katter, men i en metod som är underhållande för besökaren och inte överväldigande i omfattning.

Svar

Sue Brandes säger:

19 oktober 2012 kl. 9:59

Det låter som om det skulle vara en känslomässig såväl som rörlig bok. Lucy är så vacker. kommer att lägga till detta i min läsning. Tack för recensionen.

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. nödvändiga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från den här webbplatsen enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer via e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Comment