Hur man reser med en katt – reser med katter checklista

reser med katter

Att resa med din kattpales har aldrig varit enklare med husdjurspass, vaccinationer och transportörer lätt tillgängliga. Att vara redo innebär att du inte ska ha några betydande krångel.

Sätten att resa med din katt

Innan du väljer din kattunge reser, titta på att lämna henne hem. Katter åtnjuter kännedom och är därför vanligtvis mest nöjda i sina egna hus.

Anställ en hus-sitter för att rengöra kulllådorna, fyll sedan på vatten och matskålar dagligen och tillgodose alla speciella behov som ditt husdjur kan ha. Detta är ett särskilt bra val om din katt kräver medicin. Din veterinär kan ha förmågan att rekommendera en individ eller ge ett cattery -stöd.

Istället, om din kattunge inte har speciella hälsovårdsbehov, kan en granne göra uppgiften, säkerställa att radio och lampor stängs av och på för att matcha kattens bekanta mönster.

Isoleringsutrustning

Om du reser med bil eller flygplan är en kattbärare ett viktigt tillbehör. Få din katt in i transportören före expeditionen – de flesta katter som pressas till bäraren i sista minuten kommer förmodligen att bli stressad och stressad.

Lämna transportören tillgänglig på marken och gör att den också verkar inbjudande med några mjuka sängkläder och ett par catnip -godis. Ju längre tid för introduktionen i leverantören, desto bekvämare blir kattungen förmodligen.

Medicin för din resa

Kontakta din veterinär om att resa med kattmedicin men i de flesta fall är det onödigt. Tänk på din katts allmänna hälsa och bakgrund av stress genom inneslutning eller resa med katter. Om hon har avslöjat reserelaterad stress tidigare, titta på att lämna sitt hem.

Var medveten om att läkemedlet kan hålla väsentligt längre än utflykten. Gör en provkörning av detta läkemedel i förväg för att ta reda på om det finns några oönskade effekter.

Vid ankomst med katter

Glöm inte att ordna ditt husdjurs komfort och säkerhet under hela vistelsen på din destination. Om du reser utomlands kommer många nationer att förvänta sig en period med pengar vid ankomst.

Om du bor på en utväg, ge speciella skriftliga vägbeskrivningar till receptionen och hushållsanställda. Om du bor i någon annans hus, lära dig om de också har husdjur.

Kom ihåg att behålla din Kittys identifieringsström om din katt ska saknas när du reser.

Reser tillsammans med din lurviga vän

Så du måste ta din kattunge på en utcheckning på dig, eller så flyttar du. När det är en envägsresa har du faktiskt inte massor av val; Din kattunge ska träffas med dig.

Om du bara besöker några där på semester, och du kommer tillbaka, rekommenderar vi att du lämnar din kattunge bakom och bara får en vän, en granne eller till och med en kattitter att komma in och testa i din kattunge.

Katter reser inte snyggt; De har en tendens att verkligen ha orolig. Katter som regelbundet, de tycker om skyddet av sitt hus och de gillar inte förändring.

Om du inte känner till någon som kan komma i ditt hus och ta hand om din päls kompis – hittar du professionella husdjursitterare som är licensierade och säkerställer att du kan betala för att se ditt husdjur.

Om en katt har medicinska problem som behöver dagliga behandlingar kan du ibland bekräfta med lokala veterinärkliniker.

Ofta fick de en pre-veterinärpupil eller till och med en veterinärassistent som är lämplig för dem som är bekväm att administrera terapier och kan använda en liten bit extra pengar.

Varna emellertid, de är inte bundna, därför om något går fel, har de inte någon laglig skyldighet istället för någon professionell kattitter som är bunden.

Få alltid vittnesmål. Som en sista utväg kanske du tänker på att gå ombord på din kattunge – var bara säker på att det är ett katt internat. Be ständigt att granska boardingplatsen innan du avgår från din kattunge där.

Men i händelse av att du absolut ska resa med din kattunge, kanske sedan du flyttar, eller eftersom du verkligen inte vill lämna din katt ensam med dig, har vi ett par resetips som du försöker för att göra det lite mindre stressande överhuvudtaget.

Hur man reser med en katt

Reser med katter med bil

=> Den allra första frågan är att se till att din katt är bekväm, men ändå säker i exakt samma ögonblick. Ställ din katt i en stor hårdare bärare som de kan stå i, sträcka och sedan vrida sig lätt.

Täck basen på bäraren med någon form av stoppning, snarare inte något som kommer att glida runt, men det kommer att förbli täcker golvet från bäraren.

=> Säkra bäraren med ett säkerhetsbälte. Om du befinner dig i en bilolycka vill du att din katt ska bli så säker som du kan. När allt kommer omkring, har du inte ett säkerhetsbälte? I händelse av att du hade ett barn i fordonet, skulle inte deras bilstolar fästas med ett säkerhetsbälte?

=> När det är en snabb resa, under 6 veckor, kommer din kattunge förmodligen att vara braHuvud vid transportören det hela ögonblicket.

När det är en längre utflykt, särskilt om det är inom en par dagar, kan du välja att låta din katt från bäraren ibland få en drink med vatten och applicera kullen.

=> Första principen att tillåta din katt utanför butiken – se till att du är parkerad. Om du låter din katt ströva runt bilen när du kör, vad tror du då skulle hända om du är i en autokollision, eller om en katt plötsligt är outhärdlig och erhållen från fotpedalerna eller skrapas eller skrapas eller lite dig medan du kör. Det kan till och med vara tillräckligt för att du skapar en autokollision.

=> Så snart din katt kommer från bäraren och driver i bilen, stäng inte eller öppna bildörrarna om inte husdjuret bär en kran (inte krage) och koppel.

Om din lurviga kompis hade varit att plötsligt dart från sin bil, är det mycket enklare att mäta i en koppel detta för att försöka fånga en fruktansvärd freaked kitty.

=> Var säker på att din kitty bär ID av något slag – att en krage eller sele med ditt namn, adress, adress och telefonnummer bifogat det någonstans. En mikrochip är fantastisk, men bara fungerar om en person får reda på din katt och kräver dem i din veterinär eller djurskydd som en herrelös.

=> Om du reser med katter långt och tror att din katt kanske vill använda kullen, är det enklaste tillvägagångssättet att få ett antal av de engångslådor som anländer med röran tidigare inuti.

Det är möjligt att sätta dessa på grund av bilen för att kattungen ska kunna använda – efter att de har tagit bort kan du eliminera det i en skräpbehållare – inga muss, inget krångel.

=> Se till att du tar med dig mycket vatten, men bara ge den till en katt när du är parkerad. Överge inte en vattenskål på din kittys bärare medan du kör den bara kommer att smälta och göra en röra, så får du en fuktig eländig katt.

Det kan också hjälpa till att få en gallon kanna av detta vatten som din katt dricker i ditt hem – om det är kranvatten eller filtrerat vatten. Katter dricker inte ständigt vatten som smakar annorlunda.

=> Mata inte din katt eftermiddagen på din resa, eller när du kör. De kommer att vara bra bara att äta på dagen för att få en dag eller 2, och det kommer att minimera faran för din katt illamående i deras bärare under utflykten.

=> Om du reser med katter från värmen i sommaren, ta med ett par isförpackningar eller frysta flaskor vatten och hålla dem i en svalare.

Om en luftkonditionering rör sig ut, kan du vara för långt borta från huset för att återvända, och din kattunge kommer förmodligen att överhettas mycket snabbt – de kan inte svettas effektivt som du kan för att motverka värme.

Om det sker, bör du ställa in det inre av ditt husdjurs bärare tillsammans med en ispaket som är inslaget i ett tyg av något slag för att försöka och hålla din kattunge sval.

=> Om du reser med katter vid vinterns döda, se till att få fler filtar till din katt utöver dig själv.

=> Se till att du får pappersarbete med dig ur veterinären som avslöjar din katts senaste vaccinationsstatus.

Om du reser med katter över statliga linjer, måste du också genom lagstiftning få ett medicinskt intyg från veterinären. osannolikt att någon kommer att begära att du avslöjar det, men bättre säkert än ledsen.

=> Om du kommer att bo på en utväg förr eller senare, se till att de tillåter husdjur. Få titeln på den här personen som du skapar bokningen med detta informerar att husdjur är tillåtna, eller ännu bättre, skriv den av någon typ.

Försök inte att smyga din kattunge kan du eliminera detta, men du kanske inte, och kan du verkligen vilja vandra runt en konstig stad kl. 22 på natten och leta efter en husdjursvänlig utväg?

=> Så snart du är i hotellområdet, krypa på händerna och knäna och granska sedan allt för att säkerställa att det inte finns några faror för din kattunge eller öppningar som är tillräckligt stora för att din katt kan komma in i en vägg.

Se till att du inkluderar inre toalettskåp när du gör det. Skulle du inte känna mig fruktansvärd när de hade ett musvirus eller toxin utanför någonstans tillsammans med din kattunge kom till det?

=> Om du inte känner att området är Cat Safe, om toaletten har en dörröppning och det är bra, kan du stänga din pälspänn på toaletten över natten.

Om din kattunge har en favoritsäng från huset, se till att du personligen för att den pälspakaren ska sova i. Annars, ta sedan något eller sängkläder hemifrån som luktar som hus för att göra saken lite bekvämare för katten.

Det är möjligt att paddla i badkaret för att göra en kattbädd för katten.

=> Om du bor hos en kompis kommer det inte att vara lika stressande för katten att begränsa dem till ett enkelrum i ditt hus medan du är där, snarare det område du kommer att sova inuti.

=> Om din kitty faktiskt oroar sig under bilturer, behöver du dock inget annat alternativ än att resa med bil med din kattunge, kan du skaffa ett lugnande eller lugnande medel från VET för din lurviga vän.

Detta kan vara kontroversiellt bland veterinärtbeteendeister, men när din katt är alltför orolig kan det vara bättre för er två.

=> Benadryl har en liten lugnande effekt, och även en mindre motstånd mot motstånd mot rörelse, men katter hatar faktiskt verkligen smaken av Benadryl.

De kommer att skumma i munnen, gag osv. Om du bestämmer dig för att prova detta, kan du ge 1/4 av en individuell dos två gånger per dag.

=> Om din katt kommer att bli bilsjuk, kan du till och med förvärva mycket kraftfull anti-nause-medicin från din veterinär till katten.

Du kan till och med använda PEPCID AC (visa den allra första supportsida för dosering), men vi har effektivare läkemedel vid veterinärpraxis.

=> När du har kommit till din destination, även om du flyttar in i en ny bostad, försök att minska din kattens ångest så långt du kan.

Håll dem begränsade till ett enkelrum som är från vägen och tyst när du packar upp och packar upp. Placera föremål i det området som luktar som liknar ditt tidigare hus.

Försök att ta tid ibland att gå in och spendera tid tillsammans så att de inte känner sig övergivna.

Reser med katt med flygplan

=> Det finns två medel för den pälspak som ska resa med flygplan – från frakten eller vid kabinen med dig. Det är uppenbart att det bästa är att underhålla din katt på dig, men den ökar priset på många flygbolag, och även vissa flygbolag tillåter inte husdjur i kabinen.

=> Om du väljer att få din katt att resa i kabinen tillsammans med din, finns det massor av steg du vill ta först.

När du gör din bokning, om en person låter dig veta att katter är tillåtna i stugan, få deras namn och kontaktinformation. Ännu bättre, lägg det skriftligt – få dem fax, maila eller maila det till dig personligen.

=> Visa tidigt på flygplatsen. Många flygbolag har en begränsning av hur många djur som är tillåtna i stugan, och om flygbolagspublikationerna också många husdjur i kabinen, kommer det att vara en först till kvarn.

Om du är nummer tre plus de helt enkelt tillåter två husdjur i stugan, kommer du att ta en resa eller skicka din kattfrakt.

=> Se till att du har ett flyggodsgodkänt leverantör. Om det inte är säkert, ta det till flygplatsen före resedagen och fråga om det är en lämplig transportör från stugan.

Det måste ha förmågan att passa under sätet före dig, därför kan det behöva vara ganska blygsam.

=> Har ett tygskydd som täcker öppningarna vid transportören så att din katt inte kan kolla vad som händer runt dem. Ju mindre de ser, desto mindre ångest kommer de att möta.

=> Underhåll din Kittys hälsopertifiering (behövs av de flesta förare – bättre säkert än ledsen) och lagstiftningsinformation både i din individ och registreras i transportören någonstans.

=> Om din katt ropar mycket när den är orolig, tänk på ett lugnande medel eller lugnande medel från veterinären till din utflykt.

Återigen kan detta vara kontroversiellt, men du vill inte få begärt att lämna planet innan det tar bort när din katt skapar en överdriven mängd brus eller behöver titta på din kattunge till gods.

=> Om du bedömer din kattfrakt, gör säker på att företagets inre är snyggt dämpad, vilket företaget är mycket säkert och inte bryter öppet om det är förlorat.

Se till att företaget är snyggt taggat när det gäller din titel, kontaktnummer, var du är ifrån, vart du åker och andra kontakter om du inte kan uppnås.

Skulle du inte känna dig fruktansvärd om din kitty försvann, till exempel väska skulle kunna vara mer benägna att göra?

=> Oavsett om din lurviga kompis reser med katter i kabinen eller i lasttransporten, håll kvar måltiderna kvällen innan och morgonen på deras utflykt.

Om din katt kräkningar från butiken har du inte förmågan att genomföra dem för att tvätta

Leave a Comment