Stud Tail in Felines inte bara för Studs

av Deborah Hansen
31 januari 2019

Katter som deras svansar! Svansar kommunicerar en kattens karaktär såväl som används för kommunikation och balans. Många katter är extremt specifika när det gäller mänsklig ingripande med svansen. Som groomers vill vi få dessa svansar fluffiga och rena för de människor som gillar dem.

Hur vanligt har du gjort ett utmärkt bad med en stor avfett av avfett av hög kvalitet, aktiverat torktumlaren och började märka separationen i svansen? Även om det kan vara irriterande, får supracaudal körtelhyperplasi, som ofta förstås som Stud Tail, det allra bästa av oss!

Vad är Stud Tail?

Den supracaudala körtlarna finns vid svansen, liksom denna körtel är att utsöndra talg, en oljig förening som är tänkt att hålla pälsen glänsande. När denna olja blir tjock, täpper den till hudporerna såväl som hårsäckar. Sebaceous cyster utvecklas sedan. Dessa cyster är i allmänhet hudormar på kattens svans. Symtomen kommer att visas som fet, mattat hår, skalliga fläckar vid svansens bas samt en vaxartad förening på svansens hud. Studsvans hos katter förekommer hos såväl modifierade som oförändrade män såväl som kvinnor. Sätt bara, alla typer av katt kan få studsvans.

Vad är den allra bästa metoden för att adressera studsvans i vårdmiljön?

Du vill börja med att använda ett avfettande schampo av hög kvalitet samt låta det sitta på svansen i cirka tio minuter och sedan skölj. Badliga katt en andra gång med den avfettande produkten av hög kvalitet. Denna process går en lång metod för att kunna dyka upp brudgummen utan att pälsen har en vaxartad känsla och separering på pälsen.

När du kammar den här typen av svans, kom ihåg att svansen redan är irriterad. Arbetet noggrant och kom ihåg att möjligheten att rengöra skjulet ökar på grund av den tidigare existerande inflammation i svansen. Erkänn att många katter inte är nöjda med att få sina svansar berörda, mycket mindre preparerade. När du arbetar med någon typ av kattens svans, se till att screena katt för indikationer på aggression. Att sköta den mest passiva katten kan snabbt eskalera när en irriterad svans berörs.
Annonser

Om katten har fått en lejonskärning, kommer du att vara helt medveten om problemet innan badet, vilket gör att du kan planera den extra tiden i badet för att ta itu med problemet. För de fulla kappbrungarna har sanningen ofta en katt med studsvansar fram till torkningsprocessen börjar. Efter att svansen har schampoat såväl som torkad kan majsstärkelse användas för att ta in alla typer av vistelse fet substans.

Om någon typ av indikationer på infektion eller lukt går tillsammans med de andra symtomen på studsvans, är det avgörande för klienten att ta katt till en veterinär med tanke på att ofta bakteriella infektioner finns i situationer av studsvans.

Hur hjälper Stud Tail in Felines för att öka din slutlinje?

Det är avgörande att få allt fett från svansen samt få porerna tillbaka till att fungera ordentligt. I min verksamhet kommer det att indikera att “Kitty” kommer att kräva ytterligare ett bad på 2–4 veckor samt potentiellt ytterligare ett bad 2–4 veckor efter det med en stor kvalitet, stark avfettning av produkten.

Efter att oljeöverproduktionen är under kontroll kan klienter läggas på en 4–6 veckors rutin samt bevara en härlig full kappa. Om ägaren kommer att göra det möjligt för dig att raka svansen kommer hudirritationen att ta bort snabbare. Om svansen är rakad ber jag ägaren att applicera lite majsstärkelse på svansen ungefär två gånger i veckan. Cornstarch tar in oljan som går en lång metod för att hjälpa till att lösa problemet.

Stud Tail är normalt ett kosmetiskt problem som kan hanteras med rutinmässig underhållsskötsel. Om katten inte lider av en bakteriekomponent, när groomer kan få fettet under kontroll, måste frågan själv lösa.

Deborah Hansen, CFMG, CFCG är ägare till en extremt framgångsrik kategiv exklusiv, hemtelefonsamtal som Grooming Business, Kittys Purrfect Spa. Hon är också skaparen av “Deborahs program”, ett totalt ombokningssystem för att få alla katter på ett rutinmässigt skötselschema, samt ägare samt designer av Kittys Kopy Kats, en stationär butik för alla som grooms katter. Deborah är den innovativa färdigheten bakom Feline Creative Creations samt en författare i flera publikationer med runt om i världen. Hon är också en kattekspert och reporter för National Association of Expert Innovative Groomers. Hon kan upptäckas på Deborahhansen.com.

Total

3

Andel

2

0

1

0

0

Annonser

Leave a Comment