Salon Soap: Hantera drama och skvaller i skönhetssalongen

av Khris Berry
28 februari 2018
Vi har alla hört det gamla rimet: “Pinnar såväl som stenar kan bryta mina ben, men ord kommer aldrig att skada mig.” Men om du någonsin har tillbringat mycket tid i en skönhetssalong -atmosfär, kan du inte hålla med den visdom som detta rim ger.

Det vardagliga arbetslivet i en grooming skönhetssalong kan bli rutinmässig; Hundar inspekterar in, hundar blir vårdade, hundar går hem. Husdjurstylister tillbringar långa timmar i sina kollegor och står ofta på en plats under långa perioder medan de totalt sitt arbete. Denna dynamik kan bli en häckplats där djupt förankrade anslutningar smids med samtal samt delning av livserfarenheter. Det kan också bli en chans för de ogynnsamma delarna av informell kommunikation för att främja skvaller och drama.

Informell kommunikation är en del av varje servicekultur. Det ger en chans för arbetare att upptäcka exakt hur verksamheten fungerar såväl som bond med ett till ett till typiska teman. Chitchatt är både typisk och avgörande i en skönhetssalong. Det gör det möjligt att passera information mellan kollegor som förbättrar deras färdigheter såväl som kundernas upplevelser. Informell kommunikation står för den inneboende förståelsen som uppnås över tid om exakt hur din tjänst “gör saker”. Som vårdande butiksägare är vi beroende av det för att hjälpa till att träna och informera våra arbetare över tid. Det hjälper till att utveckla lagarbete såväl som en blomstrande kultur på din arbetsplats.

Gå in i ogynnsam Nancy (ledsen för varje Nancy jag känner, du är inte alla negativa!). När de koncept som delas är av ogynnsam natur, kan en skönhetssalong hamna på avspårning på extremt kort tid. Vissa skulle säga att det är mänsklig natur – negativitet kan krypa in i våra humör och slutade vara en del av våra samtal innan vi känner igen det. I de dynamiska gruppkulturerna som finns i grooming -salonger kan ogynnsamma tal såväl som attityder hamnade i störande och resultera i förlust av kunder, anställda och vinst.
Annonser

På grund av de allvarliga sidoeffekterna som är kopplade till skvaller och drama upptäcker jag att det är bästa att hantera alla omständigheter såväl som fester som ingår snabbt. Tiden är inte alltid din kompis när du tar hand om skönhetssätt. När jag bedömer exakt hur man kan rensa upp en omständighet i en skönhetssalong, bestämmer jag rollen såväl som teamet för skönhetssättproduktionen. I många fall, med tanke på att många skönhetssalonger är ganska små, kommer det att inkludera hela din personal. Jag följer några markpolicyer när jag tar hand om problem som skvaller och drama för att hjälpa enkelhet min personal med dessa avsnitt med ödmjukhet och professionalism:

1. Adressera alla omständigheter som rör negativitet, skvaller och drama direkt samt i en gruppinställning.

2. Upptäck för att anta medlarens funktion. Din uppgift som medlare kommer att vara att hjälpa konversationsflödet mellan firandet som har en skillnad samtidigt som du upprätthåller grundläggande politik för artighet. Om du inte kan förmedla en omständighet utan förspänning, be ytterligare en person att fylla medlarens funktion för dig.

3. Telefonsamtal alla tillsammans och håller ett gruppmöte. Hantera inte personliga möten eller diskussioner om situationen. Din personal kommer att kräva att prata såväl till dig som deras kollegor i en gruppmiljö.

4. Bestäm markpolicyer som gör det möjligt för alla att tala fritt utan oro för vedergällning. När jag tar hand om kontroverser använder jag dessa grundläggande regler: ingen förbannelse eller ökade toner, alla i rymden får en chans att tala, liksom ingen talar över en person till. Detta främjar artighet och lär kollegor att arbeta med problem samtidigt som andra människor respekterar.

5. Om någon person i gruppen som tillfredsställer inte talar för sig själva, som medlare, frågar jag om de vill ha någon att tala för dem. Vi är husdjursexperter och ofta är mycket bekvämare att interagera med en maltesisk blandning än en konfronterande kollega. Jag låter alla förstå att det är typiskt såväl som acceptabelt att känna sig överväldigad som hanterar omständigheterna offentligt. “Vi är alla i detta tillsammans,” är ett typiskt tema.

6. Ange roten till drama eller skvaller samt börja lyssna. Jag ber min personal om artighet och respekt med en till en såväl som jag utformar det beteendet. Många människor svarar på tyst, lugn kommunikation. Om konversationen börjar bli uppvärmd är det dags att återställa tillståndet för artighet.

7. Genom att hålla öppna såväl som uppriktiga kommunikationssessioner regelbundet, liksom direkt när en fråga uppstår, kommer dina kollegor att upptäcka att missförstånd ofta orsakar problem. De kommer att upptäcka att din skönhetssalong har en öppen kommunikationsplan. Jag upptäcker thaT ogynnsamma Nancy gillar inte att vara i rampljuset och kommer i allmänhet att begränsa deras ogynnsamma tal efter några gruppmöten.

8. Om du har en ogynnsam Nancy som fortsätter att vara i centrum för drama eller skvaller, kan du låta henne förstå att du inte kommer att tolerera negativitet. Du kan be henne att lämna hennes ogynnsamma kommentarer såväl som humör vid dörren. Min erfarenhet har varit att till och med Nancy lär sig att njuta av sin arbetsatmosfär mycket mer fullständigt när hon behövs för att ha en positiv attityd.

Att lära sig fredlig negativitet i din skönhetssalong har många fördelar. Du, dina kollegor, dina kunder såväl som deras familjens husdjur kommer att märka såväl en lyckligare som lättare atmosfär. Ångesten för vardagens arbetsliv för alla kommer att minimeras såväl som du kommer att vara friare för att skapa långvariga, användbara vänskap med de människor du arbetar med baserat på beroende på såväl som öppenhet. När din skönhetssalong har sin egen personliga tvålproduktion i skönhet, hoppas jag att du upptäcker dessa idéer som är användbara för att rensa upp det! ✂

Total

25

Andel

22

0

3

0

0

Annonser

Leave a Comment