Att leva med katter när du är immunförsvarad

miljoner amerikaner har förhållanden som äventyrar deras immunsystem, inklusive diabetes, njursvikt, HIV, autoimmun sjukdom, organtransplantationer samt cancer. En immunförsvarad patients immunsystem försvagas antingen av sjukdomen eller av de mediciner som används för att behandla sjukdomen. Som ett resultat har dessa individer en minskad förmåga att bekämpa opportunistiska infektioner som vanligtvis inte skulle påverka en frisk person.

Många studier har visat att djur har en fördelaktig inverkan på människors hälsa, många läkare är nu eniga om att genom att följa enkla, typiska riktlinjer för immunförsvarade klienter kan minska risken för infektion utan att behöva ge sina katthushållsmedlemmar.

Möjliga risker

Sjukdomar som överförs från djur till människor kallas zoonoser. Den mest typiska sjukdomen som kan utgöra en risk för människor är tarminfektioner som utlöses av Salmonella såväl som Campylobacter eller Cryptospiridium -bakterier, kattskrapsjukdom, som utlöses av Bartonella -bakterierna, liksom toxosplasmos, som triggas av toxoplasma -gondii -parasiten . Två svampsjukdomar, dermatomycosis (även kallad ringorm) såväl som sporotrichos, är också zoonotiska och kan orsaka infektioner i huden hos människor. Felinbitar såväl som repor utgör också en fara för infektion.

Enkla försiktighetsåtgärder minskar risken för infektion.

Hålla katter inomhus

Att hålla katter i ditt hem minimerar faran för att de får sjukdom från fåglar, möss eller andra djur.

Öva riskfri mat som hanterar för all kattmat

Tvätta bort alla ytor såväl som redskap som rörde maten. Förbered inte någon typ av annan mat på exakt samma yta tills den har rengjorts noggrant. Tvätta händerna med tvål såväl som varmt vatten efter att ha hanterat kattmat.

Underhåll av kull

Kulllådor borde skaffas dagligen. Om det är möjligt, låt någon annan utföra denna uppgift. Om det inte är ett alternativ, bär engångshandskar såväl som tvätten med tvål såväl som varmt vatten efteråt. Bernadette Delamar, en överlevande av äggstockarna, delar sitt hus med två katter. “Jag online ensam,” säger Bernadette, “så jag var tvungen att etablera tekniker för att erbjuda med de vardagliga nödvändigheterna av kattvård medan jag gick med kemoterapi.” Bernadette hade en stor kompis stannade vid när en vecka för att rengöra kulllådorna. “Mellan besök, klädde jag en mask såväl som gummihandskar såväl som skopade lådorna själv,” säger hon.

Bitar såväl som repor

Kattbitar utgör den största faran för infektion även hos friska individer. Många husdjurskatter kommer bara att bita under extrema omständigheter. Immunkomprometterade kunder borde aldrig försöka bryta upp en kattkamp eller hantera en skadad eller rädd katt.

Kattklor borde hållas trimmade för att förhindra att bli repade. DELAR INTE DIN KAT. Katter som inte längre har sina klor kommer att vända sig till att bita istället om de känner ett krav att skydda sig själva, liksom bitar utgör en mycket mer stor risk för människor och välbefinnande än repor. ”Mänskliga hälso- och välbefinnande myndigheter som CDC såväl som USA: s folkhälsa och hälsotjänster nämner inte ens att de är i sin omfattande livsfil med Buddy Animals efter att ha haft en organtransplantation,” säger Jennifer Conrad, en veterinär i Kalifornien och veterinären som Skapare av PAW -projektet, vars mål är att informera allmänheten om de obehagliga såväl som förkrossande effekter av decneding samt avskaffa metoden för Declaw -kirurgi.

Kate Benjamin, skaparen såväl som förläggare av Hafanther samt en överlevande av bröstcancer, delar sitt hus med elva katter. “Eftersom en överlevande av bröstcancer som nu lider av lymfödem i min bästa arm och hand, upptäcker jag att jag är hyper-vaksam om alla typer av katt repor i det påverkade området,” säger hon. Eftersom Kates immunsystem äventyras till följd av lymfödemet, utgör alla typer av punkteringssår en mycket mer stor risk för infektion. “Jag är försiktig med att hålla kattens naglar trimmade,” tillägger Kate, “och om jag blir repad ser jag till att rengöra såret noggrant och söka medicinsk vård om det finns någon typ av indikation på infektion.”

Arbeta i samarbete med din veterinär

Regelbundna veterinärundersökningar garanterar att din katt har stor hälsa. Elizabeth Colleran, DVM, en kattveterinär såväl som ägare av två kattersjukhus, föreslår att immunkomprometterade klienter ser till att katter rutinmässigt inspekteras för tarmparasiter samt behandlas om det behövs, liksom att undvika externa parasiter med en pålitlig förebyggande produkt .

Dr. Colleran, en canceröverlevande själv, anser att det mest väsentliga budskapet för att kommunicera till Feline Guardians är att det inte innebär att det är immunförsvaret. ”Jag gjorde det inte och när jag genomgicknull

Leave a Comment