Förstör hund urin ditt gräs?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore12

Nu när det äntligen är våren ser många människor fram emot att njuta av det varmare vädret och det gröna gräset under foten. Det är, såvida inte din hund har förstört din en gång lugna gräsmatta med fula gula och bruna fläckar. Har du någonsin undrat exakt varför din hunds urin skadar din gräsmatta och vad du kan göra åt den?

Proteinet i din hunds mat bryts ned och utsöndras i din hunds urin i form av kväve. Det är kvävet i din hunds urin som gör din gräsgul eller brun. Kväve är faktiskt en komponent i gödselmedel så medan en liten mängd är bra för din gräsmatta, i överskott av kvävet “bränner” ditt gräs. Du kanske har hört myten att urinen från kvinnliga hundar är mycket mer benägna att orsaka torvförbränningar än urinen från manliga hundar; Verkligheten är att kvinnor squat för att urinera på en plats som koncentrerar urinen i ett område medan en manlig hund kommer att lyfta benet och fördela urinen över upprättstående ytor och i flera områden. Allt som koncentrerar mycket mer kväve på en plats kommer att öka oddsen för att bränna ditt gräs. Om du redan har applicerat en kväve-rik gödningsmedel på din gräsmatta, kommer det extra kväve från din hunds urin att vara mycket mer benägna att resultera i brännskador i ditt gräs.

Du kan försöka minska gula och bruna fläckar på din gräsmatta genom att använda en trädgårdsslang för att vattna ner urinen på din torv efter att din hund har tappat, eller så kan du försöka träna din hund för att urinera på en speciell utsedd plats i din trädgård. Om du inte vill följa din hund med en slang för att skydda din gräsmatta, är en enklare metod att ge din hund ett speciellt tillskott som är formulerat för att skydda ditt gräs.

Nu tillgängligt på Petmeds är Naturvet GrassSaver Biscuits med tranbär en välsmakande jordnötssmörsmakad kex som innehåller en synergistisk kombination av B-komplex vitaminer och aminosyror. Mata bara den rekommenderade mängden kex (baserat på din hunds vikt) dagligen och se de gula fläckarna på din gräsmatta förbättras.

Nya produkter

Leave a Comment