Ett paket hundar

Inga två hundar är lika.

Jag tillbringade helgen med fem hundar i ett hem – mina förälders gyllene och Springer, min morfar samt farbrors två Cairns samt min mutt. Förutom att inte misslyckas med att komma ihåg katten, alltid en stor sport.

Fem hundar i ett hem är ganska typiskt för min familj, men det är lika kaotiskt för mig att vilja att många egna hundar. Jag beundrar de av er som gör det (ni förstår vem ni är … Cindy, Lora, Marie …).

Med detta specifika “paket” har varje hund sina egna egendomar. Springaren gillar all uppmärksamhet, bra eller dålig. Hon väcker svansen om hon skälls ut.

De gyllene önskar att vara vid någons sida hela tiden – hon kastar ibland stelna raserianfall om hon är separerad.

En Cairn distraheras snabbt. Det finns inget som hindrar henne om hon bestämmer sig för att skälla utan någon uppenbar anledning. Den andra Cairn håller sin ägare på plats hela tiden och vandrar aldrig så bra, förutom kanske en katt!

Och så finns det min mutt, slingande sikel och besatt på sin leksak som valts, senast nyligen en gummiling.

Det krävs mycket att hantera en grupp hundar. Allt kan förvandlas till en skrapning, även om vi inte hade någon. Men det verkade som när Cairns slutligen var tyst, en av de större hundarna skulle börja in genom att skälla på en granne. Eller om min mutt inte tappade på någons byxor eller pekade upp vatten, gnällde Springer för att komma ut för att bläddra efter mullvad eller gyllene prickade runt med en stulen handduk eller sko.

Under de ovanliga stunderna när alla fem hundarna vilade, skulle katten glida förbi för att undersöka eller medvetet reta eller till och med slå en sovande hund i ansiktet.

Det var sällan ett tråkigt ögonblick! Men vi hanterade “förpackningen” genom att fastställa regler utöver möjligt. Ingen lung på matskålar eller dörren. Många erbjudanden av positiv förstärkning, promenader och naturligtvis speltid.

Hur hanterar du ditt “pack?”

(Min farbror tog bilden av min mamma såväl som jag med hundarna. Lägg märke till att sikla som täcker ACE: s näsa!)

Leave a Comment