Fem saker jag älskar med att leva med en medelålders hund

My Dog Ace är 8 år gammal. Jag antar att det gör honom till senior, men jag föredrar “medelålders.”

Det mesta av informationen på hundar handlar om att anta en valp eller en ung hund, vilket är bra, men hur är det med medelålders, äldre hundar?

Det finns så många skyddshundar i alla åldrar som väntar på att bli adopterade. Många av dem är långt förbi det “stygga scenen” och kan till och med ha många års träning.

Följande är några orsaker till att jag älskar min medelålders hund. Om du någonsin har bott med en medelålders hund är jag säker på att du kan lägga till några ytterligare idéer i kommentarerna.

1. Han är latare än någonsin (så är jag).

ACE har alltid varit en låg till medelstor hund. Han har varit en perfekt lägenhetshund genom åren, men jag uppskattar hans allmänna lugn ännu mer nu.

Visst, det är trevligt att gå ut på en lång promenad, och vi gör detta ganska ofta. Det är bara så att jag uppskattar hur jag inte behöver springa med min hund i en timme varje morgon, och han har det bra med det. Han älskar att sova i. Han älskar att ta tupplurar. Han har inget emot om vi tillbringar en hel helg hemma och tittar på en hel säsong av House of Cards.

2. Min medelålders hund har sett allt tidigare.

Under de senaste sju åren har jag tagit min hund till otaliga nya platser. Han har träffat dussintals andra hundar, om inte hundratals. Han har bott med flera fosterhundar och katter. Han har åkt på campingresor och roadtrips och han har haft möjlighet att träffa ett brett utbud av nya människor.

Naturligtvis är detta allt möjligt eftersom Ace är en naturligt avslappnad, vänlig kille. Men jag älskar det eftersom jag har kunnat ta honom platser under åren, det inte försvinner honom nu om vi besöker ett nytt kafé eller går i ett nytt område. Han går bara med flödet, för det mesta ändå!

[QUOTE_CENTER] ”Det försvinner inte honom nu om vi besöker ett nytt kafé eller går i ett nytt område.” [/Quote_Center]

3. Han har träningen ner.

Visst, jag är den typ av person som alltid kommer att utbilda min hund, men det är trevligt att Ace känner och följer (vanligtvis) grunderna som att sitta, stanna, stanna, komma och häl. Detta gör att jag kan göra mer än någonsin med min hund.

4. Min medelålders hund kommer inte in i saker.

Dagarna är borta där min hund kan tugga på eller rippa upp något som inte är hans. Nyligen var jag på väg att ta ut papperskorgen innan jag lämnade, och min man frågade varför jag störde. “Tja, jag vill inte att Ace ska komma in på det,” sa jag. Och då var vi båda tvungna att le eftersom vi visste att vår hund aldrig ens skulle överväga att göra något sådant.

Vi behöver aldrig “hundsäker” lägenheten längre. Och det finns inget behov av en kennel. Jag tror att det bokstavligen finns en chans med noll procent att Ace skulle tugga upp en sko eller en bok eller en dyr gadget. Det var en annan historia för sju år sedan.

5. Vi känner varandra väl.

Jag känner att jag kan förutsäga alla min hunds handlingar, och jag vet att han gör samma sak med mig. Vi har nått en bekväm punkt där våra liv är förutsägbara, men ändå är min hund villig att gå av eller gå ut för ett vandringsäventyr i ögonblicket.

Det är bara att det inte finns någon stress som oroar sig för hur Ace kan agera eller vad han kan göra. Jag vet exakt vad han kommer att göra. Det betyder inte att han är perfekt. Han är bara förutsägbar. Ja, han kommer att gnälla i bilen. Ja, han försöker kissa på krukväxter. Ja, han tuggar sitt vatten och pekar sedan flera gånger per vecka.

Men jag känner till dessa saker och jag förbereder mig för dessa saker.

Och du då? Vad älskar du med din “medelålders” hund?

Få det Mutts nyhetsbrev i din inkorg:

Leave a Comment