Antagbar Pitbull – Julia!

Ibland vet jag inte var min plats är i denna “räddning” -värld eller ens i denna djurvärld.

Jag är fångad mellan att vilja göra mer för hemlösa husdjur och vill hålla tillbaka.

Djurräddningsarbete kan lätt bli en besatthet, djupt emotionell.

I denna galna räddningsvärld måste varje hundälskare göra vad hon kan göra inom sina egna gränser. Kanske är det att gå hundar i ett skydd. Kanske är det att kontrollera referenser om adoptionsapplikationer. Kanske tar det en vän till ett adoptionsevenemang eller helt enkelt delar länkar.

Jag tycker alltid att jag spenderar tid med hundarna som är säkra från att dödas men som fortfarande väntar på fosterhem.

Dessa hundar är ofta vilda och energiska.

Vissa drar och sicksack som om jag inte ens är där.

Andra söker ögonkontakt och försöker ansluta sig genom att hoppa eller ta tag i koppeln.

Vissa är tysta, som om de förstår att de är i en övergång och väntar på nästa fas.

Julia är en hund av pitbull-typ som nyligen drogs från ett pund. Jag fick träffa henne den här veckan. Hon har energi att bränna, och jag kan inte vänta med att se hennes sanna personlighet.

Julia tycktes skratta åt mig och min kamera. Hon dansade runt, som “Hej Lady! Lycka till att fånga mig med det! ” Hon hade rätt.

Den här flickan är en vacker hund med en rödaktig Vizsla-liknande kappa, ett fyrkantigt huvud och synliga muskler.

Hon är en stark liten sak och skulle förmodligen svara bra på en Halti istället för den stora prongkragen hon hade på sig.

Vi sprintade genom ett fält så att hon kunde springa av sina första “galna.” Efter det hade hon en enklare tid på min sida, även om vi var och en “kropp blockerade” den andra några gånger. Behöver hon en rugbytröja?

Julia verkar inte veta vad hon ska göra av sin nuvarande situation. Vid ett pund en dag, en boarding kennel nästa. Hon har inte fallit i en rutin ännu.

Jag hoppas att hon snart kan komma in i ett fosterhem. På så sätt kan hon börja slappna av och fokusera på att vara sig själv.

Hon kan bara vara en hund.

Redigera: Julia har antagits!

Leave a Comment