Mäthundar: “Varför gissa? Var korrekt! ” (1944)

Min publicering av 26 januari delade två par hundstövlar från 1940-talet och 1950-talet. Det tidigare paret erbjöds av U.S. Specialties Co. i New York City, ett ganska mystiskt företag som grosserade ett brett utbud av sällskapsdjur på 1940-talet, 1950-talet och 1960-talet. När jag upptäcker mycket mer om företaget delar jag det i framtida inlägg. Men just här är ett objekt som de verkligen erbjöd sig till husdjursbutiker såväl som “kennelaffärer” som Macy’s Kennel Shop som jag diskuterade i min publicera den 13 februari.

Hundmätningstabell, 1944. U. S. Specialiteter, Co. New York City. Kartong såväl som vit metall.
Canine-mätdiagrammet är ett hjul med en cutaway som gör det möjligt för individen att välja en viss hundras (i det yttre svarta ljudet som skrivs ut på kortet) samt upptäcka de lämpliga mätningarna för krage, sele och rockar för den rasen. Det användbara diagrammet för en grovt belagd Fox Terrier visar individen där man ska bestämma hunden. Det diskuterar också skillnaderna i mätkragar i England, istället för amerikanska.

Den andra sidan av kortet ger ett otroligt utbud av illustrationer för produkter som erbjuds av U. S. Specialties Co. det visar leksaker, enheter samt leveranser för både katter såväl som hundar. Feline-förnödenheterna inkluderar ett tidigt kullfack, catnip-möss, en skrapa publish samt ett paket av “VO-leksaker” catnip som jag illustrerade i min publicera den 16 januari. (Jag förstår – fantastiskt!)

Baksida av hundens mätdiagram.
Caninprodukten innehåller en bra korgsäng samt en mer hopfällbar säng som verkar som en liten säng för människor, koppel och krage, liksom ett antal leksaker. Det innehåller också ett antal bitar av hundkläder. (Jag jobbar med några meddelanden om hundkläder, såväl som jag återvänder till det här diagrammet i det.) Såväl som i övre vänstra hörnet är “doggy xmas” -strumpan, full av ben och leksaker.

Det är en hel del att “tugga över” i detta fascinerande objekt! Det gör mig definitivt att ompröva nyanserna av “krigstidsåtgärder”. Köttet kan ha rererat, men hundkläder var uppenbarligen inte!

Dela detta:
Twitter
Facebook
Mer

Linkedin
Tumblr

Så här:
Gilla lastning …

Relaterad

Vinter är här! Vintage Canine Booties från New York City samt Hollywoodhanuaruary 26, 2018in “djur-mänsklig interaktion”
Kum-Pet Canine samt Feline Feeder, 1947April 22, 2015IN “Kattmat”
Doggie Skönhet på 1950-talet samt 1960s som är 11, 2015in “hundkläder”

Leave a Comment