Träning ökar din hjärnkraft – oavsett om du vill träna eller inte

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore8

I form som Fido pratar vi mycket om de många hälso- och hälsofördelarna med att träna med din hund. Motion förbättrar din fysiska kondition, din mentala hälsa och ditt minne. Forskningsstudie visar konsekvent att träning är en mental booster, särskilt när vi blir äldre.

Men vad händer om du inte gillar att träna? Låt oss vara ärliga, vissa människor kan inte vänta med att gå med sina goda vänner på Fitness Center för ett träningspass och andra letar efter varje anledning att undvika träning. En ny forskningsstudie som publicerades i tidskriften Behavioral Brain Research Study visar att mentala fördelar från träning är exakt samma oavsett om du är en träningsentusiast eller hatare. I detta fascinerande experiment undersökte forskare tre grupper av råttor. En grupp tränade inte – soffpotatisråttorna. Ytterligare en grupp som frivilligt utövas genom att springa. Den tredje gruppen var skyldig att träna genom simning. Efter sex veckors sittande på soffan eller träning genomfördes mentala tester.

Inlärningsuppgifter såväl som minnestester genomfördes på alla råttor.

Soffpotatisråttor hade inga förbättringar i sin förmåga att upptäcka eller utföra minnestester.

Utövande råttor etablerade betydande förbättringar i deras förmåga att upptäcka uppgifter samt att utföra minnestester.

Förbättringar i mentala tester var exakt samma för råttorna som utövar frivilligt såväl som de som krävs för att träna.

Nivåer av hjärn-härledd nervtillväxtelement-en hjärnkemikalie som hjälper till att förbättra kommunikationen mellan nervceller och främja frisk upptäckt-var högre i träningsråttorna jämfört med soffpotatisråttorna. Återigen fanns det inga skillnader mellan de frivilliga och nödvändiga utövarna.

Denna forskningsstudie belyser att träning är en utmärkt metod för att förbättra både fysisk och mental hälsa. Förutom det spelar ingen roll om du inte kan vänta med att göra ditt vardagliga träning eller om du gör det väldigt. Du kommer att gynna samma sak. Så vissla för Fido, gå ut en promenad och börja träna din hjärna.

Leave a Comment