Avvänjande kattungar från deras mamma

avvänjande kattungar är processen för att överföra kattungar från sin mors mjölk till att äta fast mat på egen hand. Avvänjning är en viktig del av en kattunges utveckling och måste göras korrekt.

Helst hanteras avvänjning av moderkatten, men när modern har problem med att producera tillräckligt med mjölk, eller när en kattkull är föräldralös, kommer mänsklig ingripande att vara nödvändig.

När ska kattungar avvänjas?

Avvänjningsprocessen bör börja när kattungarna är ungefär fyra veckor gamla och tar vanligtvis fyra till sex veckor att slutföra. Om kattungarna har en mamma kommer de att börja bli intresserade av hennes mat på det skedet och kan till och med driva henne bort för att äta lite av hennes mat. Vid den tidpunkten kommer mamman vanligtvis att skjuta kattungarna bort från henne när de försöker amma.

Hur man avväntar kattungar

Om du höjer föräldralösa kattungar, övergår du gradvis kattungarna till konserver. Blanda maten med formeln så att de känner igen smaken. Du kan initialt behöva smeta lite av blandningen runt munnen. När de väl är vana vid den nya smaken kan du uppmuntra dem att tappa blandningen från en skål genom att försiktigt leda huvudet mot skålen. Skjut inte kattungens huvud i skålen.

När kattungarna vänjer sig vid att locka upp blandningen kan du gradvis ta bort formeln och lägga till vatten till konserverad mat istället. Minska gradvis mängden vatten som tillsatts.

Om du matar flaskan som matar kattungarna, stopp inte flaskmatning förrän kattungarna äter tillräckliga mängder av kattunge matblandningen. Hjälp övergången genom att alltid erbjuda den konserverade matblandningen innan du erbjuder flaskan. Efter två till tre veckor bör kattungarna äta bara lätt fuktad konserver.

Var beredd på att saker ska vara röriga till en början

När kattungar lär sig att äta fast mat kan de leka med blandningen, kliva i den eller slå den runt innan de förstår att det är mat. Var tålamod, straffa inte kattungarna och skynda inte processen. Rengör kattungar med en mjuk, fuktad trasa eller ge dem ett varmt bad i extrema fall. Gnid dem torra med en mjuk handduk och håll dem i ett varmt område tills de är torra.

Varför kattungar inte ska äta torr mat

Kattungar som matas torr mat under avvänjningsprocessen kommer att vara svår att övergå till en hälsosammare våt diet senare i livet, så det är bäst att inte ens starta dem på torr mat. Katter är obligatoriska köttätare. Detta innebär att de behöver kött för att överleva, och de behöver också fukt i sin diet. Katter saknar det specifika enzymet som bearbetar växtbaserade proteiner metaboliskt, och som ett resultat behöver de få till inga kolhydrater i sin diet. Kommersiell torr kattmat innehåller mycket kolhydrater och ger inte optimal näring för en obligatorisk köttätare. Katter har inte en stark törstkörning jämfört med andra djur, och detta kan leda till kronisk låg nivå dehydrering när kattens huvuddiet är torr.

Den här artikeln publicerades tidigare på Answers.com och publiceras med tillstånd.

Inslagskung

Innehållsförteckning
När ska kattungar avvänjas?
Hur man avväntar kattungar
Var beredd på att saker ska vara röriga till en början
Varför kattungar inte ska äta torr mat

«Granskning: Plantor Tree House från husdjursträdhus
SoulSessions: Fotografi i slutet av livet »

1 kommentar på avvänjande kattungar från sin mamma

Kaia Denham säger:

8 april 2015 kl 14:14

Utmärkt artikel full av bra information!

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer via e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Comment