PETMEDS® Influensa säsong samt PET -vaccinationer

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreadthismore

Med vintern såväl som influensasäsong när de är på oss, liksom annonserna såväl som förslag på att vaccinera alla mänskliga vuxna såväl som barn inträffar, kommer djurvaktare säkert att bombarderas både från media och från många veterinärer på Tänker på att vaccinera sina husdjur för hundinfluensa. I en tidigare blogg beskrev jag ursprunget till hundinfluensa, utöver de mycket små farorna i min synvinkel och erfarenhet till de flesta friska hundar.

Men precis som många vaccinationer, när en vaccination erbjuds finns det både press från medicineringsverksamhet såväl som många veterinärer för att driva en sådan vaccination på sina klienter. Precis som influensavaccination av andra arter, förblir jag inte bara effekten av effektiviteten av denna vaccination hos hundar, men också på lång sikt säkerhetsproblem. Denna grupp av virus har en stor sannolikhet för att mutera och/eller korsa linjer, liksom jag därför inte gillar begreppet mass som vaccinerar våra hundpopulationer för i de flesta situationer är en självbegränsande eller måttlig sjukdom hos de flesta husdjur. Som min syn på andra icke-kärnvaccinationer är jag mer bekymrad över långsiktiga hälso- och hälsoproblem, liksom prospektiv toxicitet från de tunga metallerna som aluminium eller kvicksilver som finns i många av dessa vaccinationer.

Leave a Comment