“Packorder” i hundträning – Vilken hund borde jag belöna först?

För de av er med flera hundar, har du någon typ av “packorder” när det gäller utfodring, promenader, delning av godis etc.?

Jag förstår att ordet “pack” kommer att göra vissa människor defensiva. Allt jag försöker säga är att du ger oro för en hund kontra en annan?

Belönar du alltid den lugnaste hunden? Eller belönar du den pushaste, starkaste, “mest alfa-liknande” hunden?

Eller om du är som jag, försöker du belöna din äldsta hund?

Givande lugnt beteende

Jag skulle tro att många fitnessinstruktörer skulle föreslå tillfredsställande alla hundar för lugnt, artigt beteende.

Lugna hundar matas. Klienthundar får såväl intresse som godis. Hundar som inte är påträngande släpps ut.

Hundbeteendeist Dr. Patricia McConnell täcker detta problem så bra i några av hennes korta böcker, exakt hur man ska vara ledare för förpackningen och känna sig överträffad? Jag föreslår båda bitböckerna (de är extremt korta), samt inkluderade mina Amazon -anslutna länkar.

Jag upptäckte också en utmärkt kort artikel av McConnell som ursprungligen publicerades i Bark Magazine. Du kan se PDF här.

I det varnar hon hundägare att inte “stödja alfa” (vilket betyder den starkaste, pushaste hunden) eftersom vissa “högstatus” -hundriktlinjer med “terror och hot” samt “stödja alfa” kan sluta UPP förvärrar problem mellan hundar.

Jag kan se exakt hur detta skulle vara situationen med mitt hund ess såväl som min tidigare foster hundlana. Du kan se på fotot hon skulle placera sin kropp framför honom och drev honom tillbaka från mig. Han gjorde det möjligt för henne att göra detta såväl som verkligen vände sig bort. Det var inte exakt ett problem, men jag skulle hellre inte motivera en hunds påträngning.

ACE är underbart såväl som känslig såväl som gör det möjligt för andra hundar att driva honom lite om det innebär att man undviker konflikt. Lana, å andra sidan, skulle pråma sin metod till vad hon ville. Om jag skulle stödja henne som borttagning av “alfa” av de två, skulle jag bara motivera mycket mer kaos.

“Min vägledning till människor som online inom ett paket med hundar är att instruera dem att du får vad du vill genom att vara artig och tålamod, inte genom att kasta din vikt runt,” McConnell komponerade i artikeln.

Åh, vill du gå ut genom dörren? Vänligen pausa snarare än att pråma in mig, skrev hon.

Vill du uppmärksamhet? Okej, väl sitta såväl som att vänta på en sekund medan jag dyker upp den andra hunden först, skrev hon. Om du inte gör det kommer jag att be dig att ligga och stanna en minut.

Åh, det här är historien om mitt liv bäst nu!

Naturligtvis anges detta enklare än gjort, så McConnell gav dessa tips:

1. Gör varje övning (varje problem) till ett roligt spel.

2. Arbeta med varje hund individuellt när du kan. (Jag komponerade om det här.)

3. Var tålamod!

Så, vad tror resten av er om att hantera flera hundar?

Hanterar du någon typ av påträngande hundar bäst nu?

Leave a Comment