Dog Munkorg liksom staden Dogs, 1900

hund nosar, ca. 1900.
År 2005 köpte jag denna viktorianska hund nosen från en på internet auktion. Jag förstod vad det var eftersom jag hade sett en trästick från 1900 av en liknande (eller möjligen det är samma) nospartiet. Det är en extremt ovanlig överlevnad en utilitaristisk objekt – en artefakt som föreställer jag mig, gillade ingen eller kände känslomässiga om. Det överlevde, även i dess skadat skick, eftersom någon bara inte kasta bort den.

Den lilla bilden är en detalj från en katalog från en sportslig stort företag som likaså erbjuds hund leveranser samt utrustning. Jag anser att min nos är ”Patent Automatic nos,” som visas i utnyttja i större bild av en hund huvud. Dessa nosar var uppenbarligen utvecklats för att göra det möjligt för hundar att andas lätt, dricka vatten samt byxa, samtidigt som man undviker dem från att öppna munnen bred tillräcklig för att bita.

Dog nosparti, stålvajer samt läder. tillverkare okänd, amerikansk, 1880-1920. Bandet som passar runt bakhuvudet är trasig,
Att tysta hund var när en del av rutinerna i samvetsgrann hund vård. Det är sedan många hundar aktiverade att ströva omkring, även i städer, samt hund biter var en genuin folkhälsa och välbefinnande problem. Så sent som 1917, Philadelphia stads förordningar aktiverade hundar att ströva omkring så länge de använde en ”trådkorg nosen” samt en krage med ägarens namn inskrivna på en metallplatta. Verkställighet av att tysta tycks ha varit särskilt stränga under sommarmånaderna, då rabies ansågs vara många vanliga. (Jag fortfarande försöker räkna ut när rabies skott för hundar slutade rutin. Om du har information om denna skulle jag uppskatta en kommentar till detta inlägg.)

En annan bild av hund nosen monterad på en typ som används i utställningen ”Husdjur i Amerika.”
”Allt jag gjorde var Growl lite,” efter Vincent Colby. Litografi, ca. 1910.
Another view of mynningen visar en av sina många märkliga egenskaper: den har slingor av kabeln som är ”näsborrar”. Denna utsmyckning kan inte ha gjort någon typ av skillnad i nospartiet effektivitet; det verkar vara enbart en fråga om stil! Sidovyn av mynningen har på samma sätt en typ av delikatess; det verkar följa huvudform av en imaginär hund.

Medan att tysta var vanligt folk på samma sätt gjorde narr av praxis, vilket tyder på att den berörda människor helt liksom mycket om hund biter. runt 1907, vykortet konstnären Vincent Covey publicerade en bild med titeln ”Allt jag gjorde var Growl lite.” Det slutade framträdande liksom trycktes i en rad olika former, bland annat en version med titeln ”För säkerheten hos allmänheten.” Bilden erbjöds som utskrifter som ska inramas (som på bilden här) liksom även verkade som en ritning på en trä plakett avsedd för använda i turn-of-the-talshus hantverk vedeldad.

Dog nosar samt band som tillgängliga för försäljning av J. C. Decker, Inc., Montgomery, Pennsylvania, 1939.
Genom 1939, var elegant kabel hund nosar ersättas med dessa slitstarkt läder exempel från J.C. Decker, Inc., ett företag som gjorde koppel, halsband samt annan hund utrustning. märker nosen på den nedre höger; det är en ”polishund” nos.

Dela detta:
Twitter
Facebook
Mer

Linkedin
Tumblr

Så här:
Liksom Loading …

Relaterad

New York Veterinary Hospital, 1900: En tidig liten djurpraxis 7, 2015in “Cats”
Två Old Dogs Tar AirMay 15 2015In “hundar”
Loppor såväl som andra kliar – ’tis fortfarande säsongen (del två) 5 oktober 2016in “hundar”

Leave a Comment