5 Vårdförslag för kameleoner

Gästförfattare: Nick Denek

Om du är en kameleonentusiast såväl som du just har köpt en eller du planerar att köpa den inom en snar framtid, vill du troligtvis förstå allt om dessa ödlor. Efter att ha förstått dem som en art måste du också komma in på detaljerna. Att ta hand om kameleoner är inte raketvetenskap, men det finns några element som du absolut bör betala ränta för.

Om du vill förstå exakt hur du tar hand om en kameleon som husdjur är du på det bästa stället. Just här är de 5 många väsentliga förslagen för att växa en hälsosam såväl som aktiv kameleon:

Håll dem i stora burar – att hålla en kameleon i en liten bur är de värsta saker du kan göra, eftersom de är aktiva ödlor som gillar att jaga, gömma sig och söka. De glädjer sig över att bo i burar eller tankar som är fulla av vegetation, träd, grenar samt många andra tillbehör som kommer att göra deras liv mycket mer intressant. Försök att göra det så nära du kan för en naturlig kameleonhabitat. Om de är tillräckligt stora, frigör dem helt i ditt hus i övervakade såväl som säkrade utrymmen, bara för att erbjuda dem lite mycket mer frihet. Detta kommer att hålla dem friska.

Naturligt ljus räcker inte för kameleoner – om du redan ställer in en plats för din kameleon till online i men du gjorde ingenting med belysningssystemet, är det dags att vidta åtgärder. Kameleoner kräver så många som 12 timmars ljus varje dag, eftersom de kommer från varma delar av världen såväl som deras grundläggande instinkter säger dem att hålla sig vakna och söka mycket mer än du kanske tror. Att ta med en UVB -fluorescerande glödlampa i buren är det bästa alternativet, eftersom denna typ av ljus på samma sätt gör att lagringstanken ser större ut. Du bör dock vara försiktig med lampans plats. Det borde inte vara så bra nära kameleonen, eftersom den kan tappa huden.

Mata dem inte mycket mer än de kan äta – den här riktlinjen gäller praktiskt taget alla husdjur, men den här gången handlar det inte om att mata dem så mycket eftersom de kan bli feta och fastställa hälso- och hälsotillstånd. Egentligen är det eftersom maten du tillhandahåller dem kan sätta livet i fara. Kameleoner i alla storlekar såväl som typer älskar levande mat. Om de inte äter det på en gång tenderar insekterna att skada kameleonen. Försök också att ge dem livsmedel som inte är större än huvudet.

Ge dem kosttillskott – en rad livsmedel är inte tillräckligt för att hålla din kameleon så frisk som möjligt. Vid köp för att leva ett hälsosamt, långt liv kräver de alla typer av vitaminer som de inte kan ta från rutinmässig mat. Kalcium såväl som vitamin D3 är de viktigaste tillskottet. Du kan också upptäcka reptiltillskott i många husdjursbutiker.

Var försiktig med de kvinnliga kameleonerna – även om manliga kameleoner är enkla att ta hand om, kvinnor är mycket mer känsliga, särskilt eftersom de kan lägga ägg utan avel. Detta innebär att du måste hålla dem borta från män många av de gånger, du bör alltid ha ett bo förberett för dem, du bör hålla dem aktiva, eftersom de vill spela samt söka mycket mer än män så bra som du har För att se till att temperaturen i dess lagringstank är lite mindre än den i en manlig tank.

Nick är chefredaktör för Seekewee.com. Han har en underbar slöja kameleon såväl som två Labrador -retrievers som tar honom till den lyckligaste killen på jorden. “

Leave a Comment