Slå dessa ögonfransar

av Dawn Iboy
19 februari 2016
Vid någon tidpunkt i den skötande salongen har vi alla haft de klienter som är tillgängliga för att hålla den ena specifika begäran: “Se till att du lämnar ögonfransarna”, liksom som tillmötesgående groomers, vi gör vårt bästa för att göra dessa klienter lyckliga . Groomers gör just det, hur många gör det på ett mycket roligare och innovativt sätt.

Den allra första gången jag tänker på att se ögonfransar som ett tillägg på en hund, gjordes det av Carmen Baker när hon tillhandahöll sin kreativt preparerade pudel som “The Hoochie Poochie”. Carmen hade groomed sin hund för att se ut som om hon använde heta byxor med fisknätstrumpor, höga klackar och en puffig mössa ärm med lågklipp som visar upp sin rikliga skulpturerade klyvning. Toppade allt, Hoochie Poochie hade blekt lockigt blont hår (hennes toppknut hade krullats med ett curlingjärn) såväl som precis ovanför ögonen, hon hade enorma retande ögonfransar; vilken syn!

Jag frågade några innovativa groomers, inklusive Angela Kumpe, Jonelle Shmoldas, samt Victoria Gabay vad de använder samt exakt hur man lägger till denna girly bit roligt till sina klienters hundar. Victoria såväl som Angela använder båda klibbigt lim för att skydda ögonfransarna på plats.

Fig 1) Börja med att noggrant eliminera ögonfransarna från paketet, applicera en extremt tunn limlinje på ögonfransens yttre kant samt ge limet en minut för att bli lite klibbig innan du applicerar.
Annonser

Fig 2) När den är klar, ställer in ögonfransen precis ovanför ögat och inte där de faktiska ögonfransarna är.

Enligt Kumpe kommer detta att vara mycket bekvämare för hunden och i många fall kommer de att lämna dem i fred.

Fig 3) Shmoldas gillar att använda fjädrar och producera en fjäderbryn. Gabay upptäcker sina ögonfransar på Celebration City samt Kumpe har dem erbjuds på sin framstående webbplats, en innovativ samling.

Fig 4) En roligare sak jag gillar att göra är att använda hundens naturliga ögonfransar samt förbättra dem med en husdjursvänlig färgpenna, som är en kortvarig hårkrita som är extremt enkel att använda. Välj bara färgen och håll pennan mot fransen såväl som tummen samt strimma den bäst på fransen.

Det är verkligen bedårande såväl som klienten som uppgav “Lämna fransarna” kommer inte att vara något mindre så glada. ✂

Gör världen mycket mer färgstark, en hund i taget …

Drottning av färg

Total

5

Andel

4

0

1

0

0

Annonser

Leave a Comment