Urin Incontinence in Animals

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebook FacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore7

Urininkontinens är ett vanligt medicinskt resultat, särskilt i medelålders till äldre hundar, och mindre vanligtvis hos äldre katter. Förmodligen den vanligaste orsaken hos drabbade djur är hormonbrist förknippad med spaying och/eller neutrering. Andra orsaker inkluderar genetiska defekter av urinvägar, trauma och urinvägstumörer.

Symtom på urininkontinens inkluderar ofrivillig urinering när du vilar eller sover, samt dribling när du går. Alla husdjur med urininkontinens borde ha en fullständig undersökning och urinanalys för att riktlinjer för andra medicinska störningar, inklusive urinvägsinfektioner. Urininkontinens behandlas ofta effektivt med ett läkemedel som kallas Proin, som verkar för att dra åt musklerna som rader urinröret. I andra fall kan låga doser av hormoner, inklusive stilbesterol eller DES också vara till hjälp hos vissa djur.

Prognos vid behandling av urininkontinens kommer att bero på den underliggande orsaken, men många är vanligtvis enastående för kontroll av symtom.

Inkontinensurinär

Leave a Comment