Granskning: På jakt efter Cleo av Gina Gershon

film och TV -skådespelerska Gina Gershon (Showgirls, Curb Your Entusiasm) anser sig vara en kattdam. I sin nya bok, på jakt efter Cleo: Hur jag hittade min fitta och tappade mitt sinne, berättar Gershon historien om den två månaders sökningen efter hennes älskade katt Cleo, efter att hennes assistent förlorade katten medan han tog henne till en groomer i Los Angeles.

Cleo, en vacker svart panter, kom in i Gerhsons liv medan hon bodde i New York City. En snöig natt hörde hon den lilla svarta kattungen tjutande på sin byggnads innergård. Hon öppnade sitt fönster och gav tyst vägbeskrivning till den rädda kattungen för hur man kommer in genom sitt sovrumsfönster: “Gå till vänster, på bordet, hoppa till den mindre avsatsen som leder till mitt fönster och komma in!” Innan hon visste det, hoppade kattungen inuti, idealisk i Ginas armar. Det var kärlek vid första ögonkastet. Gershons partner var inte en kattperson, men kattungen vann honom på nolltid, och Gershon fattade ett beslut om att namnge den lilla mästaren förfördärlen Cleopatra. Ett efterföljande besök i veterinären avslöjade att Cleo var en HE, men Gershon hade blivit så van vid att kalla “henne” Cleo att hon inte ville ändra namnet.

Gina levde varje kattförälder mardröm när hon kom tillbaka från filmfestivalen i Cannes och fick höra att Cleo hade försvunnit. Ginas assistent hade lindat Cleo i en handduk, och han blev spökad och sprang bort. När skådespelerskan återvände hem hade Cleo redan saknats i tre dagar. Gershon lanserade en tvåmånaders sökning efter Cleo som involverade hjälp från osannolika källor, inklusive en Pet Psychic, Ellen Degeneres och en santeria-präst.

Förutom att berätta historien om sin sökning efter Cleo, delar Gershon också berättelser om de andra katterna som har varit en del av hennes liv och drar paralleller mellan hennes kärlek till katter och hennes förhållande till män. Den här lilla boken är lika mycket en bok om sökningen efter sann kärlek som den är en bok om en tjej och hennes katt.

Jag hittade passagerna i Ginas sökning av tuff läsning, även om du inte kan låta bli att le, och ibland rulla ögonen, på de knäppa karaktärerna och ibland ganska oortodoxa metoder som hon tyckte till i sin desperation för att hitta den saknade katten. Jag höll fast vid hopp om att med tanke på bokens titel skulle Cleo så småningom hittas. Du måste bara läsa själv för att ta reda på det!

Denna fängslande och ofta roliga memoar var både rörande och gripande och är en härlig läsning för kattälskare. Jag misstänker att många av oss kommer att känna igen oss själva i Gina.

Kommer snart: En intervju med Gina Gershon!

Förutom hennes massor av film- och tv -roller är Gina Gershon en grundande medlem i New York City Theatre Group Naked Angels och medförfattare till Children’s Book Camp Creepy Time. Hon bor i New York. För mycket mer information, PLESASE -besök.

Den här boken skickades till mig av förläggaren. Att ta emot den gratis kopian påverkade inte min recension.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Gina Gershon pratar om att förlora och hitta sin katt

Bokrecension: Cleo – katten som lagade en familj av Helen Brown

En intervju med Helen Brown, författare till Cleo: The Cat Who Teamed a Family

«Giveaway: Infinity Cat Scratcher Lounge
100 $ av kattmat, leveranser och leksaker vinnare »

5 kommentarer om recension: In Search of Cleo av Gina Gershon

Bopeeps säger:

12 oktober 2012 kl 22:28

Jag hoppas att hon hittade honom. Baserat på titeln, kan vi anta att hon gjorde det? Lämna oss inte i spänning?

Svar

Lisa Richman säger:

12 oktober 2012 kl 20:14

Wow … varje kattförälders mardröm! Låter som intressant läsning.

Svar

Kyle S. säger:

12 oktober 2012 kl 12:36

På tal om att söka efter saker undrar jag om den assistenten har hittat ett annat jobb ännu.

Svar

Ingrid säger:

12 oktober 2012 kl 13:25

Lol Kyle!

Svar

Kyle S. säger:

12 oktober 2012 kl 17:29

?

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer med hjälp av e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Comment