Grain-Free Pet Dog Food

Obs: Detta är ett gästpost av Sean Green från petcareeducation.com där du kan hitta information om allt om husdjurshund från träning till skötsel till näring.

Med de tusentals olika husdjurshundratformler tillgängliga kan det vara mycket tufft att välja den ideala typen av husdjurshundmat. En kosttrend för hundar som ökar i popularitet är spannmålsfri husdjursmat.

Forskning från Pet Nutritional Experts visar att hundar som matade en helt kornfri diet tycker om mycket bättre allmän hälsa. Kornfri husdjurshundmat har också citerats som att stoppa några allvarliga Pet Dog Heath-problem, såsom husdjurshundfetma.

När du fattar beslutet att byta din husdjurshund till en matformel för husdjurshundmat, finns det flera saker du måste tänka på. Om din husdjurshund för närvarande äter en lågkvalitativ, högkolhydrat för husdjurshundmat, kan övergången av din husdjur till en kornfri husdjurshundmat ta lite tid. Många hundar kommer att ha matsmältningsproblem om deras diet förändras avsevärt, så det är bäst att göra övergången långsamt.

Byt ut en liten del av din hunds gamla mat med den nya maten och öka gradvis denna del över tid. Var uppmärksam på hur väl din husdjurshund smälter maten och om han verkar ha några gastrointestinala problem. Försök vid behov att byta till en konserverad matformel, i köp för att upprätthålla optimal smältbarhet.

Hundallergier

Ett stort antal husdjursägare väljer att byta till spannmålsfri husdjursmat på grund av en allergisk reaktion hos sin hund. Allergier hos hundar kan orsakas av massor av olika husdjursmatingredienser, av vilka några är spannmålsbaserade.

Till exempel utvecklar vissa hundar en allergi mot vete och vetebaserade produkter. I detta fall skulle en kornfri diet vara användbar vid köp för att stoppa en allergisk reaktion.

Vissa hundar kan ha allergiliknande symtom när de matas med en högkolhydratdiet. Dessa hundar kan också kunna dra nytta av en matformel för husdjursdjur. Hundar kommer att blomstra av en högprotein, lågkolhydratdiet, som normalt finns i många spannmålsfria husdjursmatformler.

Hundmatingredienser

När du köper en spannmålsfri husdjursmatformel är det fortfarande avgörande att läsa ingredienserna. Vissa kornfria husdjursmatformler kan fortfarande bestå av en hög nivå av kolhydrater, som härrör från grönsaker med hög stärkelse (såsom potatis). Även om det inte rekommenderas att helt klippa alla kolhydratingredienser från din hunds diet, är det bäst att fortfarande notera alla högkolhydratingredienser.

De första fem ingredienserna i spannmålsfri husdjursmat är normalt de viktigaste. Dessa ingredienser utgör huvuddelen av maten och måste undersökas noggrant. I en kornfri husdjursmatformel är det bäst om tre till fem av de första fem ingredienserna är proteinbaserade.

På grund av den senaste populariteten för spannmålsfri husdjurshundmat finns det nu många olika formler att välja mellan. Vissa husdjurshundratföretag erbjuder till och med jämförelsediagram, så att du kan undersöka skillnaden mellan deras kornfria husdjurshundmat och din nuvarande formel. Om du har vissa frågor om din hunds näringsbehov kan du alltid kontakta en husdjurs näringsspecialist.

Sean kan nås på webmaster@petcareeducation.com.

Leave a Comment