Hur katter visar tillgivenhet

katter har ett rykte om att vara avlägsna, men ingenting kan vara ännu mer från sanningen. Katter uttrycker tillgivenhet för människor och för varandra på många sätt. Varje katt är en individ, så inte alla katter kommer att visa tillgivenhet på helt samma sätt, men det finns några vanliga sätt hur katter visar att de älskar dig.

Flaggväv

När en katt gnuggar ansiktet mot dig eller huvudet slår dig, lämnar hon sin doft på dig. Katter har doftkörtlar på sidan av kinderna. Feromonerna i dessa körtlar är förknippade med att vara vänliga. I huvudsak utför din katt ett doftutbyte med dig. Ruby är en mästare på detta: hon kommer upp på mitt knä och gnugga huvudet mot hakan eller min panna. Hon blir ganska bortkörd med detta ibland, kvittrande och purring samtidigt.

Purring

Purring är ett komplext uttryck. Även om katter purr när de är nöjda, kan purring också vara ett tecken på stress. Katter pekar också när de är rädda eller skadade. I dessa situationer verkar purring fungera som en själv lugnande mekanism. Om din katt purras medan du är krullad i knäet eller nära dig, är chansen stor att hon purar eftersom hon är nöjd.

Knådning

Även kärleksfullt känd som “Making Biscuits”, knådningsbeteendet går tillbaka till din kattkatthood. Kattungar knådar sina mödrar för att stimulera frisläppandet av mjölk under omvårdnad. Många katter visar detta beteende till vuxen ålder, och det är ett tecken på att din katt är nöjd och avslappnad. Vissa katter är så oavsiktliga medan de knådar, de dröjer till och med – något jag gillar att kalla en “lycklig drooler.”

Långsam blink

Jackson Galaxy kallar den långsamma blinkningen “Cat I Love You.” Detta beteende identifierades först av Anitra Frazier, författaren till Natural Cat. När din katt blinkar på dig så är det ett tecken på att hon är oavsiktlig och bekväm. Försök att blinka tillbaka på henne för att återföra fördelen.

Ta med dig gåvor

Även om din mäktiga jägare är en inomhuskatt, kan han fortfarande dela sitt “byte” med dig genom att ta med dig leksaker, buggar eller något annat han kan ha fångat.

Bakspråk

Svansen är en viktig del av en kattens kroppsspråk. Om din katt svans är rakt upp i luften med en liten kurva överst, betyder det att hon är glad och säker. Vissa katter kommer att ge en liten flick av den krullade delen av svansen som en hälsning. Allegra och Ruby gör båda detta, och jag älskar att välkomnas hem så här.

Allogroom

Allogrooming (två katter som sköter varandra) tenderar att hända många ofta bland katter som är släkt, eller katter som kommer mycket bra. Detta tros vara ett sätt som katter visar tillgivenhet till varandra. Det skapar också en gemensam doft. Om din katt skurar dig, är det hans sätt att visa dig att du är en del av familjen.

Sovande

Katter spenderar i genomsnitt 16 timmar om dagen med att sova. Eftersom katter är på sina många sårbara under sömn är de platser de söker för att sova, och den position de sover i, är en indikator på hur mycket din katt litar på dig. Att välja ditt knä som en favorit sovplats är en kärleksfull komplimang.

Hur visar dina katter tillgivenhet?

Inslagskung

Innehållsförteckning
Flaggväv
Purring
Knådning
Långsam blink
Ta med dig gåvor
Bakspråk
Allogroom
Sovande

Du kanske också gillar:
Tortoiseshell Cats visar kloningsgränser

Mews och Nips: Samantha Martin och de fantastiska Acro-Cats på den sena showen med Stephen Colbert

Giveaway: Vinn en t-shirt från Novis Animals och visa din kärlek till katter

«Santa Paws Drive ger Holiday Joy till Shelter Cats
Nästan obehaglig kattkull löser kullboxproblem »

33 kommentarer om hur katter visar tillgivenhet

Tom säger:

4 november 2018 kl. 23.43

Jag har 2 Ferel Kittens en bror och syster som är ungefär 4 månader gamla. Brother C B (kort för Chatterbox) har nyligen börjat visa mig tillgivenhet. I gengäld älskar han mig att gnugga runt öronen och nacken. Syster Mute är fortfarande inte redo att beröras av mig. Jag kan se olika saker som hon nyligen började göra som säger att hon närmar sig och får lite kattunge.

Svar

Ingrid säger:

5 november 2018 klockan 06:14

Det är så glädjande när katter börjar lita på dig. Älskar namnet Chatterbox!

Svar

Louise säger:

23 april 2018 kl 20:54

Min tortie Natasha pratar med mig … små kvitiga ljud. Hon hamnar också i vilket rum jag råkar vara i.

Svar

Ingrid säger:

24 april 2018 kl 05:46

Jag älskar det kvitiga ljudet. Allegra gör det också.

Svar

Lilli Hawks säger:

10 april 2017 kl 21:38

Min katt Rosethorn (eller rosig för kort) älskar alltid på mig när jag är ensam och vår andra katt är inte med. Ibland kommer hon att väcka mig på natten eftersom jag inte var hem för att se henne den dagen. Och hon agerar inte så runt någon av mina familjemedlemmar. Hon gör många saker som diskuteras där uppe men jag vill veta hur jag kan returnera hennes tillgivenhet eftersom jag känner att hon tror att jag gillar vår andra katt Jinxclaw (Jinx) mer än henne.

Svar

Teresa säger:

25 november 2016 kl. 23:52

Vad är det med detta ”mjuka bett och håll”? punkterar aldrig huden men baranullnull

Leave a Comment