Semester- och vintertidsåtgärder för hundar och katter

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore

Varje år runt semestersäsongen blir veterinärkontor upptagna med nödsamtal från hund- och kattvaktare. De överlägset vanligaste telefonsamtalen vi får avser en husdjur eller katt som har ätit för mycket av semestern eller andra semestermat och desserter. Det är avgörande att husdjursägare vet att choklad och andra söta ingredienser kan vara mycket giftiga för hundar och katter.

Medan jag alltid har uppmuntrat mina klienter att mata sina familjens husdjur en hälsosam, balanserad hemlagad diet med hjälp av recept från ansedda källor, utfodring av feta bordskrot, särskilt hos djur med känsliga matsmältningskanaler eller befintliga historier om matsmältningskanal, upprörd, upprörd, kan orsaka störningar inklusive akut gastroenterit och till och med pankreatit. Detta kan manifestera sig i de vetenskapliga tecknen på kräkningar, diarré, uttorkning eller aptitlöshet.

Om ett djur redan är van vid en fast formel kommersiell husdjursmat diet varje dag, och deras diet oväntat förändras under semestern utan gradvis övergång, kan detta vanliga scenario orsaka matsmältningsproblem hos husdjur. Om detta måste inträffa, kan fasta ett husdjur i 24 till 48 timmar endast med vätskor och/eller buljong, samt att använda naturliga hemma -botemedel som hala alm vanligtvis hjälpa. PEPCID AC i en dos av en halv mg per pund, en gång till två gånger dagligen kan också hjälpa till med sura mage och lite kräkningar.

Efter 24 till 48 timmar är det vanligtvis tillräckligt att introducera intetsägande hamburgare och/eller risdieter och fortsätta hala alm eller pepcid AC för att lösa grundläggande upprörda matsmältningskanaler. Naturvet -enzymer och probiotika är fantastiskt att ha runt och lägga till de intetsägande dieterna under återhämtning och till och med långvarig för att stärka tarmimmunsystemet. Men om förstärkt slöhet eller förlust av kroppsvätskor kvarstår eller förvärras (genom ökade kräkningar och diarré) måste en omedelbar veterinärbedömning göras för att undvika uttorkning, särskilt hos de mycket unga och äldre husdjur.

En annan vanlig kostsituation som ses den här tiden på året är i familjens husdjur som bokstavligen plundar papperskorgen för rester av semester och öknar, såväl som familjens husdjur som följer osmältbara föremål inklusive presentförpackningspapper, band, glitter, stjärnväxter, etc. Även Några av de vanliga gåvorna och föremålen som finns under semesterträdet, till exempel semestergåvor för både människor och husdjur, måste användas under mänsklig övervakning.

Vi måste också inte glömma att hålla våra familjer husdjur varma denna tid på året, särskilt när vintern slår sig ner på oss. Utanför familjens husdjur inklusive katter måste tillåtas tillgång till lämpligt varmt skydd om vinterväderna blir brutalt kallt. En av de mycket vanligare freakolyckorna denna tid på året involverar katter som söker värme under huven på bilen, vilket kan leda till katastrofala konsekvenser om katten somnar i detta område. Särskilt mindre Toy Breed -hundar måste vara tillräckligt täckta med små jackor för att hålla dem varma i det kallare vädret, eftersom de tenderar att förlora kroppsvärmen snabbt.

Det är inte heller ovanligt att se ett tillfälligt fall av frostskador i våra husdjur. När människor förbereder sina bilar för de kallare vintermånaderna måste de också vara försiktiga med att inte lämna öppna burkar med frostskyddsmedel. Fyråer är vanligtvis mycket välsmakande för nyfikna hundar och katter och kan orsaka akut matsmältningsbesvär och livshotande njursvikt. När vädret blir kallare, utanför små däggdjur som möss och råttor kan ta skydd i våra hem, och medan våra katter och hundar kan hjälpa till att hålla dessa populationer nere, måste vi vara extra försiktiga för att inte lämna ut gnagare som inte bara kan kan vara giftigt för hundar och katter, men i familjens husdjur som råkar äta en gnagare som har konsumerat en del av betet från dessa gifter. Även om semestersäsongen är en mycket speciell tid på året för hela familjen, är det avgörande att vara vaksam när det gäller att övervaka våra djur för dessa potentiella risker under semester- och vintertiderna.

Husdjursäkerhet

Leave a Comment