Leo’s Floppy Ears

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore

Leos disketta öron har alltid varit en av mina föredragna saker om honom, särskilt när han var en valp. När vi tog honom hem var Leos öron mycket lika stora för hans huvud och det tog honom ett tag att växa in i dem. Det var bedårande. När han skulle ligga, skulle hans öron nå marken före huvudet, liksom om han lutade huvudet åt sidan, skulle hans öra täcka hans öga.

Han stöter inte på dessa frågor längre, nu när hans huvud är proportionellt mot öronen. Men vi har stött på andra problem med hans öron som kan bero på den “floppiness” naturen hos dem. Eftersom hans öron floppar såväl som i huvudsak nära sig själva, är det typ av som en grotta där inne. Om det finns någon form av våthet i öronen, är det mycket att fester och orsaka en infektion.

Vi inspekterar Leos öron nästan varje dag och försöker hitta någon typ av indikationer på rodnad eller den “doggy öroninfektionen” lukten. När vi tar honom till stranden eller låter honom hoppa i vatten, måste vi alltid se till att torka och rengöra öronen efteråt. Om vi ​​inte gör det är det absolut en envägsbiljett till en öroninfektion. Vi måste också vara försiktiga med att hålla vatten borta från öronen när vi ger honom ett bad.

Tyvärr kan vi inte alltid stoppa öroninfektioner, så
Leo får dem då och då. Om det är en ganska dålig infektion tar vi honom till
Veterinären som normalt kommer att förskriva honom medicinerade örondroppar eller tabletter, men om
Det är en måttlig infektion, vi tar hand om den själva. Om vi ​​har turen för att
Fånga en öroninfektion innan det blir lika dåligt, vi använder Zymox
Plus avancerade i 7 dagar samt Leo alla rensade. Han är inte ett stort fan av
Att få dropparna i örat, men jag tror att han tolererar det eftersom det hjälper
Lindra den kliande känslan.

Leave a Comment