Möt den legendariska Sam Kohl

av Kathy Hoslerphotos som levereras av Cynthia Kohl
30 april 2018

“Förra september gick jag med brudgummen Expo -mässan med Sam såväl som Cynthia Kohl,” säger Vicki Zwart, ägare av Heritage Pet Center i Parker, Colorado. ”Promenera mot oss var marknaden Distinguished‘ Dogfather ’, Joey Villani. När Joey identifierade Sam, ropade han till honom – “Här kommer legenden!” Som Sam såväl som Joey skakade hand började jag tro på historien bakom Joey kommentar. ”

Att bli populär var inte Sam Kohls mål när han gick in i husdjursområdet. Men du skulle vara svår pressad att upptäcka någon individ på vår marknad idag som inte har gynnats på en metod eller en till av Mr. Kohls mångfacetterade bidrag; Oavsett om det är från de massor av djupböcker som han har skrivit, de geniala verktygen han har designat eller de otaliga groomers han har undervisat.

Ursprungligen organiserade Sam för att bli en veterinär, men den drömmen var inte att vara. Efter gymnasiet gick Sam till Marine Corps där han upptäckte att göra saker “av numret”. När han lämnade militären startade Sam såväl som fyra av hans goda vänner en leveranstjänst. Och även om tjänsten var framgångsrik, längtade Sam för att göra något med husdjur.

Han öppnade en tropisk fiskbutik, liksom två fulla husdjursbutiker. Snart kom folk in och bad honom att groom sina hundar. Så, Sam checkade ut vad han kunde upptäcka om det och gick till husdjurshower för att se exakt hur experterna groomed.
Annonser

Därefter tog han ett program på New York Institution of Pet Dog Grooming som hade haft av Ben Stone. Efter sin examen erkänner Ben – som liknar för hundarna såväl som förmågan att groom – ett partnerskap i skolan. Sedan, 1970 Sam såväl som hans fru, fick Cynthia skolan.

Det var en extremt liten operation i början, men under åren öppnade de två satellitplatser samt slutade vara den största såväl som en hel del prestigefyllda skötselinstitutioner som finns, med praktikanter som kommer från hela världen för att registrera sig.

Det var extremt begränsad information som erbjuds för mentorpraktikanter när Sam tog över New York Institution of Pet Dog Grooming. Han förstod att de behövde ett fast, väl definierat program för forskningsstudie i köp för att visa enhetligt.

Han såväl som en av skolans instruktörer, Cathy Goldstein, kontaktade varje rasklubb i American Kennel Club (AKC) för att be exakt exakt hur varje ras måste förvärvas. Detta var en monumental uppgift med tanke på att de skötselriktningarna behövde omvandlas för husdjurskötsel. När den är klar hjälpte den till att skapa en standardiserad grund för att sköta varje ras, bara för eleverna på hans skola.

1972 började Sam producera sin allra första bok, All Breed Pet Dog Grooming Guide®. Sam Credit gör sitt av – – numbers väpnade styrkor som tränar för att hjälpa honom med boken. Hans steg – av instruktioner, totalt med illustrationer såväl som skötseldiagram av varje ras, gjorde det enkelt att upptäcka exakt hur man på lämpligt sätt sköter dem. Med åren har denna bok erkänts som den heliga bibeln på den skötselmarknaden såväl som den har erbjudit över 100 000 exemplar.

Mjuk -talad och blyg, Sam föredrog aldrig att vara i rampljuset – han ville bara göra livet mycket bättre för alla groomers såväl som familjens husdjur som de bryr sig om, liksom hans institution var den bästa plattformen att uppnå den där. Förutom att utbilda sina praktikanter till brudgummen lärde han dem på samma sätt dem exakt hur man skulle ta hand om sina enheter såväl som sig själva, interagera med klienter samt fungera samt utveckla ett framgångsrikt företag.

När Kohls erbjöd institutionen 2000 hade de utbildat över 10 000 studenter. Dessa kandidater utvecklade kärnan i stora delar av dagens groomer. Sam såväl som Cynthia är oerhört nöjda med de färdigheter och professionalism som deras praktikanter har tagit in i den skötselvärlden.

SAM såg alltid det visionära, på samma sätt ett utmärkt krav för att förbättra de enheter som groomers använder varje dag. “Verktyg som hjälper till att göra en groomers liv mycket enklare och mycket effektivare har länge varit min passion”, säger Sam intensivt. “Och skönheten, komforten, såväl som familjens husdjur är alltid överst när jag utformar eller förbättrar ett verktyg.”

“Hans allra första verktygsutveckling kom när jag klagade över att använda en hemostat för att dra hår från en pudles öra var irriterande på grund av dess låsklämmor,” uttalade Cynthia Kohl.

“Inga problem,” sade Sam. Snart etablerade han och marknadsförde Hair Festat® Ear -Hair Puller med bekväma vinylhandtag såväl som ingen farlig låsklämma.

Ofta skulle groomers komma till honom för tips om exakt hur man löser sina problem. Carla DeGregoria, en groomer från Massachusetts, påpekade att butiker hade problem med att blanda eller förlora krage och kopplar.Sam hjälpte till att behandla detta problem genom att uppfinna Kard Karrier®, en burkortshållare med en inbyggd krok för att hålla en koppel och krage. Han fick ett amerikanskt patent för detta såväl som för sin nästa uppfinning, Rakiteer®, en speciell sax, ren såväl som Clipper Holder.

Hans företag, Aaronco Pet Products Inc., växte efter språng såväl som gränser när han fortsatte att stilverktyg samt komponera böcker för branschen. Herr Kohl svårt att göra sig själv att göra saker mycket enklare för svåra arbetande groomers. “Groomers är på fötterna hela tiden, liksom att arbeta i timmar såväl som timmar,” säger Sam. “De kräver såväl verktyg som enheter som löser ett problem, sparar tid samt är ergonomiska och bekväma att använda.”

Varje gång Sam fick ett koncept för ett nytt verktyg skulle han skissa ut det samt göra en prototyp av trä eller annat material. Då skulle Cynthia testa exakt hur det kändes i hennes hand såväl som exakt hur bra det fungerade, liksom tillsammans de skulle förfina stilen tills de båda var nöjda med den.

Sam skapade Honeycomb® -linjen med Combs. De var var och en formulerade för att göra ett visst jobb; Underomrocket, efterbehandlaren, fickpalet samt de – matter. Han var den allra första som introducerade en hel rad sax med justerbara knoppar. Och han introducerade Champ® Black Scissors -linjen såväl som Twinthin®, en kombination tunnare skjuvning samt direkt sax. Han producerade också en total rad strippningsverktyg.

Han motiverade Clipper -verksamheten att tillverka #3, #3 1/2, samt #8 1/2 blad utöver Clipper Coolant. Han rådde dem att göra attraktiva färger för Clipper -fallen, istället för deras standard utnyttjande av endast vanliga svarta. Han var den allra första som style briljant färgade skötselslingor och har tagit en mängd andra geniala verktyg till branschen.

Det skulle vara en riskfri satsning att säga att många av världens groomers använder verktyg såväl som enheter varje dag som skapades eller påverkades av Sam Kohl. Förutom alla verktyg som han har skapat såväl som tillverkat, hjälpte Sam likaså andra affärer att förbättra sina verktyg såväl som utrustning.

“Jag föreslog att torktumlare skapade tyngre (take -apart) hjul såväl som att de använder lättare motorer för att säkerställa att stativtorkar inte regelbundet skulle gå över när de används,” påminner Sam.

Han var med i att förändra stilen på skötselbord också. Massor av de tidiga hydrauliska borden var boxy (nästan kista -formade). Han visade exakt hur mycket mer avsmalnande och elegant stil skulle gynna groomers genom att hindra dem från att slå knäna när de arbetade på ett husdjur. Och till och med små bekymmer fick inte hans uppmärksamhet. Han föreslog för Pet Nail Clipper -tillverkare att de placerade en vinylfinish på handtagen på deras klippare. Det gjorde dem mycket bekvämare att hålla och säkrare att använda.

Genom åren slutade Sam Kohl verkligen vara en ikon i skötselindustrin. Han har många prestationer och har varit mottagaren av en mängd utmärkelser – inklusive Barkleigh -utmärkelsen Sally Liddick Lifetime Assuard.

Av vad han än har gjort säger Sam att hans största belöning är den njutning han får från människor som kommer lika mycket som honom på Grooming visar att säga tack till honom för deras karriärer – oavsett om de är akademiker från hans skolor eller har lärt sig själva Brudgummen genom att använda sin bok.

Och när de berättar för honom exakt hur mycket de uppskattar och använder ett verktyg han har designat, ler Sam varmt och svarar: ”Tack. Jag är glad att jag kan hjälpa dig. ”

“Nu förstår jag vad Joey Villani indikerade när han kallade Sam ‘The Legend’,” utropar Vicki Zwart. ”Sam Kohl är inte bara en del av vår bransch. Han är vår bransch! ” ✂

Total

89

Andel

86

0

3

0

0

Annonser

Leave a Comment