Fungerar receptbelagda matdieter?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore14

En av de mer typiska problem som jag får från 1800petmeds -klienterna är om den receptbelagda dietplan som föreslås av deras veterinär är absolut nödvändig för att mata och/eller om det finns någon typ av andra dietval som erbjuds för deras husdjur. Det är allra första viktigt att erkänna att om det fanns någon typ av en dietplan som var en lösning för alla våra husdjurs hälso- och hälsoproblem, skulle alla veterinärer erbjuda en specifik diet.

Faktum är att många år tillbaka fanns det bara en receptbelagd dietplan som erbjuds av de flesta veterinärer. Nu finns det ett antal stridande affärsutropning av olika dieter att behandla samt förhindra urinproblem, matsmältningsproblem, hudallergier, utöver gemensamma problem för att bara nämna några. Det är också viktigt att erkänna att de flesta traditionella veterinärer får extremt lite näringsutbildning i veterinärskolan, liksom många gånger bara rekommenderar vad husdjursmatförsäljningsagenter berättar för dem, snarare än vad de upptäckte i veterinärinstitutionen eller från veterinärutnärare.

Jag berättar ofta för mina klienter att om en specifik antibiotikum eller specifik industriell dietplan löste urinkristallfrågor hos katter eller hundar, skulle jag vara den allra första i raden som bara antyder den dieten. Men sedan min oro över att mata lägre högkvalitativa dieter under ett djurs livslängd såväl som de blivande ogynnsamma hälso- och hälsokonsekvenserna, betonar jag vanligtvis hög kvalitet på komponenter snarare än specifika komponenter som upptäckts i många av dessa industriella dieter.

Naturliga husdjursmat som Wysong erbjuder naturliga alternativ som uretisk dietplan för dessa husdjur som är benägna att struvitiska kristaller. Det finns också utmärkta resurser för lämpliga hemlagade dietplanrecept inklusive böcker av Donald Strombeck, PhD, samt Richard Pitcairn, DVM, PhD. Oavsett vilken diet som planerar en som matar sitt specifika husdjur med ett kroniskt hälso- och hälsoproblem, är det viktigt att vara under vård av en kunnig veterinär.

Har din veterinär föreslagit en dietplan eller husdjursmat för att hjälpa till med ditt husdjurs hälso- och hälsoproblem?

Leave a Comment