Tillbaka i svart

av Dawn Omboy
10 maj 2016
Chewy the Miniature Poodle är en av mina favorit små klienthundar, han har varit med mig i nästan 5 år nu och hans husdjursföräldrar gillar verkligen hans funky, specialskräddarsed hårstil. Jag modifierar denna trim på många sätt och det är allt bra så länge han är stor och fluffig framför, liksom en modifierad skandinavisk trim med en toppknut, ofta till och med en Mohawk men med ett ansikte.

Chewy var verkligen svart som ung och har bleknat ut lite under åren. Jag har gjort ljusa färgdesign på honom genom att lyfta hans naturliga färg först och sedan lägga till ljusa färgpigment tillbaka i hans kappa. Den här gången hade jag dock något mycket annorlunda i åtanke för Chewy, som var min husdjurshundmodell för en shoot med Melissa Verplank för online -lektioner från Learn2Groomdogs.com.

Inte all kreativ styling handlar om livlig färg eller undantagen skötsel. Det kan vara att helt enkelt förbättra eller stärka färgen på husdjurshunden och få honom att se ung ut igen, ungefär samma som vi gör för oss själva.

Chewys färgföryngringsmakeover börjar med att blanda de två komponenterna som finns i lådan med mycket hårfärg för hundar. Röret består av pigmentet och flaskan består av utvecklingskräm eller aktivator som får denna produkt att fungera när den blandas ihop.
Annonser

Fig 1) När färgen börjar bearbeta ser du att den blir en rik svart ideal framför dina ögon. När jag applicerar färg som denna vill jag börja längst ner och arbeta mig upp. Jag kommer sedan att hålla upp håret på benet med handen och släppa en liten mängd åt gången eftersom jag använder en linjeborstningsteknik för att försäkra även täckningen av pälsen.

När du gör över hela färgen behöver du inte oroa dig för att packa in pälsen med tanke på att allt kommer att ha samma färg när du är klar. Jag lämnade emellertid en del av den här hundens rygg den naturliga färgen så jag skulle ha alternativ för andra mönster att följa med hans nyligen förbättrade svarta.

Fig 2) Se till att bära handskar och det är bäst att arbeta med en assistent för att hjälpa till att hålla husdjurshunden genom färgprocessen. Se också till att du har mycket mer färgämne än du tror att du kommer att behöva.

Låt husdjurshunden sparka tillbaka i 20 minuter när färgen bearbetas i ett område där du kan hålla njuta över honom. Då vill du skölja noggrant, sedan schampo två gånger för att se till att det inte blir någon färgblödning när husdjurshunden går hem.

Torra och stil enligt klientens önskemål och njut av dem tänd när de ser den yngre snygga valpen de älskar! ✂

Gör världen mycket mer färgstark, en husdjur i taget …

Drottning av färg

Total

19

Andel

19

0

0

0

0

Annonser

Leave a Comment