Granskning: Lost and Found av Amy Shojai

Oroa dig inte, mina bokrecensioner har inte gått till hundarna. Det främre omslaget till Amy Shojais debut -thriller förlorade och fann är lite vilseledande, varför jag också visar baksidan. Medan Shadow, husdjurshunden som presenteras på omslaget, spelar en central roll i boken, Macy the Maine Coon ger avgörande bidrag till att lösa mysteriet, även om hon förflyttades till baksidan.

Amy Shojai är en certifierad husdjursbeteendeist och prisbelönt författare till mycket mer än 24 icke-fiktion husdjursböcker. Jag var intensivt nyfiken på hennes första förflyttning till fiktion.

Från förläggaren:

Djurens beteendeist i septemberdagen har tappat allt – mördad, mördad, ockupation i ruiner, förtroende skott – och flyr till Texas för att återhämta sig. Hon tvingas ut ur viloläge när hennes brorson Steven och hans Autism Service Pet Dog Shadow försvinner i en freak snöstorm. När hennes syster litar på en Maverick -forskares löfte att hjälpa Steven, har september 24 timmar att rädda dem från ett förödande medicinskt experiment som påverkar miljoner barn, en dödlig hemlighet kommer att döda för att skydda. När september tävlar om klockan sväller kroppen. Shadow gör sin god hunduppgift men kan inte säkra sin pojke. Slutligen september och Shadow skapar ett stormigt partnerskap för att rädda de saknade och stoppa mardrömboten. Men kan de också hitta de förlorade delarna av sig själva?

Även om den här beskrivningen låter ganska spännande börjar den inte ens förmedla hur gripande den här historien är. Amy tar läsaren på en mästerlig spänning av spänning som inte släpper upp förrän de sista sidorna.

September är en oerhört gynnsam huvudperson. Alla andra karaktärer är välutvecklade och solida. Men inte överraskande är bokens djurkaraktärer mina favoriter. Kapitlen som berättas för att visa skugga hundens synvinkel påminner om böcker som Bruce Camerons A Dogs syfte och visa upp författarens grundliga kunskap om djurens beteende och känslor. Macy the Cat är alla katter, och i en absolut anmärkningsvärd plottvridning visar sig vara avgörande för … Men du måste bara läsa boken för att ta reda på det.

Om du är ett fan av medicinska thrillers av sådana som Robin Cook eller Michael Palmer, kommer du absolut att älska den här boken.

Rätt varning: Starta inte ens den här boken om du inte har en bra bit av gratis tid. Jag började läsa detta medan jag tänkte ta en snabb paus mellan hushållssysslor en helg. De sysslor fick aldrig den dagen – jag kunde inte lägga ner boken.

Besök amyshojai.com för mycket mer information.

Jag fick en utvecklingsläsningskopia av den här boken från författaren. Att ta emot den gratis kopian påverkade inte min recension.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Granskning: Visa och berätta av Amy Shojai

Granskning: gömma av Amy Shojai

Recension: Lost Cat av Caroline Paul

«Giveaway: Cat T-shirt från RC Tees
Noll lukt Pet Multi Kit Giveaway -vinnare »

16 kommentarer till recension: Lost and Found av Amy Shojai

Mary Shafer säger:

23 september 2012 kl 12:36

Ingrid tackar så mycket för en riktig recension och inte bara en grundläggande omprövning av historien. Jag hatar när folk gör det – det är alltid en spoiler. Jag håller på att börja läsa Lost och hittas efter att ha blivit helt fångad i utdraget på Amys blogg. Jag kommer att se till att rensa min tallrik först så att jag kan ha en bra, lång bit för att njuta av det!

Svar

Ingrid säger:

23 september 2012 kl 06:02

Du är ute efter en godbit, Mary!

Svar

Patricia Hubbard säger:

22 september 2012 kl. 13:37

Amy – Vilken bra recension av din bok! Jag vet att du strålar av stolthet! Återigen tack för tävlingen. Jag är så glad att mitt dyrbara macy -namn valdes. Du är absolut en gudomlig författare med sådana Gud som ges talanger i så många områden.

Svar

Ingrid säger:

22 september 2012 kl 05:56

Tack för att du stannade förbi, Patricia – vilket kul att “träffa” Macy’s mamma!

Svar

Amy Shojai, CABC säger:

22 september 2012 kl 12:58

Patricia, tack så mycket för dina vänliga ord. Ja, jag purnar!

Svar

Texas, en katt i New York säger:

21 september 2012 kl 21:36

Låter som en annan bra bok. Inte säker på att jag måste låta min människa se det eller så måste jag sova på boken för att få henne uppmärksamhet tillbaka!

Tack för recensionen!

Spola

Svar

Caren Gittleman säger:

21 september 2012 kl 13:21

Jag bröt min policy om att inte läsa recensioner om bok som jag kommer att granska (vi har inte boken ännu) men jag läste detta och älskade den och är ivrigt att förutse att läsa den! BTW … husdjurshunden “Dakota” i boken fick sitt namn efter min Dakota …. Jag skickade in sitt namn i en tävling som Amy hade och hennes läsare röstade för Dakotas namn eftersom det indikerar “Trusted Friend” (som jag hade påpekat när jag Inkom, att det var anledningen till att jag valde hans namn) … SOOOO … Hennes bok har en speciell plats i mitt hjärta av det skälet också.

Svar

Ingrid säger:

21 september 2012 kl 18:30

Jag tycker att det är så coolt att en av hundarna i boken fick sitt namn efter DAkota, Caren! Jag visste faktiskt att när jag läste boken, vilket gjorde det till och med mycket roligare!

Svar

Caren Gittleman säger:

21 september 2012 kl 18:55

LOL!!! Jag kan inte vänta med att läsa den?

Svar

Amy Shojai, CABC säger:

22 september 2012 kl 12:56

Hej Caren, jag tror att bokens Dakota kommer att leva upp till dina expecations. *s*

Svar

MaxThequiltCat säger:

21 september 2012 kl. 10:38

Bra recension. Tack för att du delade boken.

Ha en bra dag.

kramar, max, bugsy och knogar

Svar

Ingrid säger:

21 september 2012 kl 18:29

Du har också en fantastisk dag, killar!

Svar

Amy Shojai, CABC säger:

21 september 2012 kl. 9:46

Wow, Ingrid, jag är så glad att du njöt av boken. Min Seren-Kitty är faktiskt lite avundsjuk på att hon inte är Kitty-modellen, men jag “kanaliserar” både henne och min magiska-dawg för insikt i djurkaraktärerna i berättelsen.

Jag planerar en uppföljare. . . Purrr-Haps Macy behöver en större roll i det? * S* Tack!

Svar

Ingrid säger:

21 september 2012 kl. 10:05

Mitt nöje, Amy – och jag kan inte vänta på uppföljaren! Och jag är allt för att Macy har en större roll – och ett utseende på omslaget!

Svar

Amy Shojai, CABC säger:

21 september 2012 kl. 10:39

* s* låter som en plan! Åh … får jag dela din recension på Goodreads?

Svar

Ingrid säger:

21 september 2012 kl. 11:22

Naturligtvis kan du. Jag kommer också att publicera detta på Amazon de närmaste dagarna.

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. behövliga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer med hjälp av e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Comment