Lowdown på näringstillskott

Den här artikeln tillhandahölls av Nancy Kay, DVM. Dr. Kay är en diplomat från American College of Veterinary Interior Medicine. Hon är mottagare av American Animal Hospital Association 2009 Animal Welfare samt Humane Principles Award samt författare för att tala för plats: Var den förespråkare som din hund behöver för att online ett lyckligt, friskt, längre liv. Artikeln skrevs för husdjur, men den gäller lika mycket för kosttillskott för människor.

Den näringsmässiga tilläggsmarknaden har slutat bli enorma affärer eftersom människor letar efter mer naturliga metoder för att ta hand om deras husdjurs hälsa och välbefinnande. Till exempel kan en person vara benägen att prova glukosamin eller kondroitinsulfat för sin hunds artritsmärta snarare än en icke-steroidal antiinflammatorisk medicinering (motsvarigheten till doggie advil).

Antalet näringstillskottstillverkare har vuxit exponentiellt. Tyvärr är den höga kvaliteten på produkter som träffar marknaden något träffad eller miss. Det finns ingen FDA -godkännandeprocess för näringstillskott, liksom incidenter av föroreningar med tungmetaller, bekämpningsmedel eller andra otrevliga komponenter har rapporterats. Dessutom behövs tillverkare inte för att följa specifika formuleringar för sina produkter- uthållighet eller koncentration av den aktiva komponenten kan vara otillräcklig, liksom mycket av en stor sak, eller precis rätt.

Att veta detta, exakt hur i världen kan den typiska konsumenten köpa en produkt som är riskfri och effektiv? Definitivt undersöka din veterinär för sina rekommendationer. Vi veterinärer lär sig att använda ACCLAIM -systemet (beskrivs nedan) för att bedöma näringstillskott. Du kan också använda detta system för att göra informerade alternativ om dessa produkter för dig själv såväl som dina fyrbenta gillade.

A = ett namn du känner igen. Välj ett etablerat företag som tillhandahåller akademiska material för veterinärer såväl som andra konsumenter. Är det ett företag som är väl etablerat?

C = klinisk erfarenhet. Verksamhet som stöder klinisk forskningsstudie samt har deras produkter utnyttjade i kliniska prövningar som publiceras i peer-granskade tidskrifter som veterinärer har fått tillgång till är mer benägna att ha en produkt av hög kvalitet.

C = innehåll. Alla komponenter bör tydligt föreslås på produktetiketten.

L = etikettkrav. Etiketten förklarar att buller liksom bra att vara sann troligt. Välj produkter med realistiska etikettkrav.

A = administrationsrekommendationer. Doseringsanvisningar bör vara exakta såväl som enkla att följa. Det borde vara enkelt att bestämma mängden aktiv komponent som administreras per dos per dag.

I = Identifiering av parti. Mycket identifikationsnummer indikerar att ett övervakningssystem finns för att säkerställa produktkvalitet.

M = Tillverkarinformation. Grundläggande affärsinformation bör tydligt anges på etiketten inklusive en webbplats (som är uppe som körs) eller något annat sätt att kontakta klientstöd.

För mer information om Dr. Kay, gå till hennes webbplats på eller Spot’s blogg på

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Gör dina kattbehovstillskott?

Giveaway: Feline Supplements from Pet Naturals of Vermont

Granskning: I klövertillskott för katter

«Bokrecension:“ Black Hills ”av Nora Roberts
Fatta beslut samt tro enorma »

2 kommentarer om nedgången på näringstillskott

Ingrid säger:

9 september 2009 kl 19:13

Glad att du upptäckte informationen användbar, Confucius Cat.

Svar

Confucius katt säger:

9 september 2009 kl 18:28

Tack för den utmärkta informationen. Purrs.

Svar

Lämna ett svar Avbryt svar
Din e -postadress publiceras inte. nödvändiga fält är markerade *
Kommentar *
Namn *

E -post *

Genom att lämna en kommentar håller du med om insamlingen av dina data från denna webbplats enligt vår
Integritetspolicy.
*

Meddela mig om uppföljningskommentarer via e-post. Du kan också prenumerera utan att kommentera.

Δ

Leave a Comment