Vad är det bästa sättet att mata rå husdjurshundmat?

Rå husdjur hundmat dietalternativ

Om du matar din husdjur en rå diet, hur gör du det? Matar du de förberedda frysta patties? Får du förberedda blandningar och lägger till dina egna ingredienser? Eller gör du rå husdjursmat hemma?

När någon först byter husdjurshund till en rå diet kan alla alternativ verka överväldigande. I det här inlägget kommer jag att granska några av dem (det finns inget rätt val), men jag skulle vilja höra vad resten av er gör. Om någon är ny på rå utfodring hjälper det verkligen att höra från andra som har varit där.

Alternativ nr 1-Förtillverkad rå husdjur i frysta patties

Uppenbarligen det mest praktiska valet. Öppna bara påsen, ta ut en patty eller två och servera frysta eller tinade.

Jag matar cirka 24 uns rå husdjurshundmat per dag till min 70 pund hund. Det finns massor av fantastiska märken där ute som balanserade blandningar (en sponsor för min blogg).

Kommersiell rå husdjurshundmat är vanligtvis baserad på idén att hundar behöver frukt och grönsaker i sina dieter utöver rått kött, organ och ben. Detta kallas vanligtvis Barf -dieten, eller “ben och rå mat.” En bra sak med kommersiell rå är att benen är grundade med köttet.

När du matar din husdjur en kommersiell rå diet kan du känna dig bekväm att han får alla näringsämnen han behöver. Ändå kommer vissa att säga att alla extra frukter, grönsaker och mineraler kanske inte är nödvändiga, särskilt om du tror att hundar är köttätare.

Förutom den frysta sorten erbjuder massor av råa hundmatföretag ett frystorkat alternativ. Detta är mycket dyrare, men mycket lättare att lagra. Det är också bekvämt för att mata en rå hund rå mat under resan.

Fördelar med kommersiellt rå husdjurshundmat: bekväm, lätt att förbereda, balanserad, massor av sorter och märken, ben är mark så det finns ingen anledning att oroa dig för din husdjurshundkvitt

Nackdelar till kommersiell rå husdjurshundmat: kostnad. På $ 7 eller mycket mer per pund är det alldeles för dyrt för många människor. Om du kan svänga det väljer du det. Om inte, fortsätt att läsa.

Alternativ nr 2-förberedda blandningar där du lägger till färska ingredienser

Detta är ett bra alternativ eftersom du kombinerar kommersiell rå husdjurshundmat med att göra maten själv.

Ett företag som heter Sojos gör husdjursmatblandningar där allt du behöver göra är att lägga till vatten och rått kött. Detta är ett bekvämt sätt att mata din husdjur en rå diet eftersom den tar bort mycket av ångesten med förberedelserna. Du behöver inte oroa dig för om din husdjurshund får de perfekta näringsämnena eller inte. Blandningarna är gjorda med ingredienser som sötpotatis, broccoli, torkad kelp och torkad alfalfa. Tillsätt lite vatten och din hunds råa kött som valts. Gjort.

Och om du är bekväm att blanda dina egna frukter och grönsaker men inte köttet, gör Primal en produkt som kallas “Primal Grinds” som inkluderar malt kött, organ och ben. Du skulle sedan lägga till dina egna frukter och grönsaker eller vad du än vill inkludera i din hunds diet. Detta är ett bra alternativ för människor som är obehagliga matar sina hundar hela ben, och det är också ett sätt att se till att din husdjurshund får tillräckligt med orgelkött och kalcium.

Fördelar: ger dig mycket mer flexibilitet och kontroll över vad din husdjur äter. Det är lätt att mata en mängd olika livsmedel. Det hjälper dig att övergå till en helt hemlagad rå husdjursdiet om du vill.

Nackdelar: Kostnaden är fortfarande hög. Matberedning är lite mer komplicerad.

Alternativ 3 – Hemlagad rå husdjurshundmat

Ser nästan bra ut, eller hur? Detta är en av de “måltiderna” som jag förberedde för min husdjurshund – markkalkon, hackade blåbär, kycklinggizzards och lite vanlig yoghurt.

Att göra din hunds råa mat själv är normalt det billigaste, men det är också det mest komplicerade. Det är mycket mer ångest involverat eftersom du måste planera framåt, lagra alla ingredienser och så vidare. När jag matar min husdjurshund är en hemlagad diet, jag tycker att det är lättast om jag roterar mellan fyra eller fem olika råa hundmatsrecept så jag behöver inte tänka för mycket på vad jag matar. Om du själv är intresserad av att göra din hunds råa mat måste du absolut kolla in min e -bok, som innehåller 10 råa hundmatrecept.

Fördelar: Du kan spara mycket pengar på detta sätt, men du måste leta efter försäljning. Din husdjurshund kan potentiellt få mycket mer variation. Du har mycket mer kontroll över vilka typer av ben du ska föda, oavsett om du ska mata frukt och grönsaker eller inte, om du ska mata malt kött osv eller inte

Nackdelar: Mer arbete från din sida, och massor av husdjursägare oroar sig för att deras hundar inte får tillräckligt med näringsämnen.

Hur vet du vilket alternativ som är bäst?

Det finns egentligen inte ett rätt sätt att mata RAW. Jag gillar faktiskt att mata min husdjurshund en mängd råa måltider, några förberedda och några hemlagade, plus lite torr husdjursmat några gånger per vecka. Med tanke på att han inte får en upprörd mage från att byta mat fungerar det för oss och jag kan spara pengar på det sättet.

Om du är lite nervös för att mata din husdjurshund rå, rekommenderar jagMEND du börjar med att göra det enkelt på dig själv. Få en påse eller två av förberedda frysta patties. Ja, det är dyrt, men det kommer att ta lite ångest medan du vänjer dig vid idén att mata rå. Se hur din husdjurshund gör.

Om allt går bra, överväg att mata din husdjurshund några hemlagade råa måltider några gånger per vecka. Börja med något billigt och grundläggande som kycklingkvarter. Du behöver inte mata något snyggt till en början eller oroa dig för att varje måltid är balanserad. Med tiden kommer du att lära dig att det inte är så komplicerat att mata en husdjurshund.

Matar du din husdjurshund rå mat? Gör du det själv, eller får du förberedda råa hundmat?

Registrera dig för att få mina veckovisa råa utfodringsidéer i din inkorg

Leave a Comment