Hur riskfri är du?

av Kathy Hosler
3 februari 2015

När Groomer Paulette Tuunanum, ägare/operatör av Creature Comforts, började arbeta den ödesdigra morgonen hon visualiserade aldrig skräcken som väntade på henne. Creature Comforts är en hemmabaserad skötselskönhetssalong i det lugna, landsbygdsdelen Fryeburg, Maine. Paulette arbetar ensam och hade aldrig varit orolig för sin säkerhet, men det var på väg att modifiera på ett drastiskt sätt.

Den morgonen dök en fullständig främling vid hennes skönhetssalongdörr med en säkert förväntad hund som var i arbete och att ha problem med att pipa hennes valpar. Han brast in och krävde att Paulette hjälpte hunden att ge sina valpar. Paulette gick in i nästa utrymme för att få några rena handdukar såväl som för att ringa en veterinär för att få hjälp för hunden. När killen såg henne i telefon, slutade han med att bli rasande och skrika … “Varför ringde du till polisen … Jag kommer inte tillbaka dit!” Såväl som med det började han slå Paulette.

Han slog henne i den lilla toaletten såväl som när hon föll mot toaletten, Paulette kände de rundade handtagen på den skötande saxen som hon hade i sin smockficka. Hon drog ut dem såväl som försökte skydda sig själv – men hennes anfallare fick saxen bort från henne såväl som började sticka såväl som Slash på Paulette. Trots att telefonsamtalet som hon försökte göra var till en veterinär, skrek Paulette: “Myndigheterna kommer att vara här någon typ av sekund!”

Killen slutade attackera Paulette, tog pengarna från en donationsburk på hennes räknare samt pengar från Paulettes handväska, sedan skopade han upp sin hund och försvann. Han har aldrig hittats. Paulette har återhämtat sig från sina fysiska sår, liksom även om hon säger att detta var en freak -händelse såväl som att hon inte kommer att göra det möjligt för henne att göra henne online – hon kommer aldrig att komma ihåg den dagen.

Hur riskfri är du?

Många groomers, som Paulette, arbetar ensam. Mobila groomers såväl som hemtelefonsamtal groomers uppfyller vanligtvis nya kunder i okända omgivningar. Men oavsett om du befinner dig i en skönhetssalong eller i någon annan situation, bör din personliga säkerhet vara överst i ditt sinne. Vad kan du göra för att skydda dig själv?

Om du är en mobil- eller hemtelefonsamtal Groomer såväl som du tillfredsställer en ny klient, försök att få någon att välja dig. Om det inte är möjligt, se till att någon förstår var du är tiderna. Ring en person som du räknar med när du dyker upp hos en klients hus och återigen när du lämnar det.

Daryl Conner, ägare/operatör av Fairwinds Grooming Studio, har varit en skönhetssalongägare, Mobile Groomer, samt hushållsgroomer vid olika tidpunkter under sin skötselkarriär. Hon påminner om ett evenemang som inträffade för henne när hon gjorde hushållningsskötsel …

“Klienten var en man … en pilot som hade ett betydande hus,” delar Daryl. ”Han var extremt mycket i mitt personliga område medan jag arbetade, liksom allt hår på baksidan av min nacke stod upp. Detta var den allra första gången jag insåg att jag behövde lyssna på min kropps reaktioner på människor även när mitt sinne övergick meddelandena. Mitt huvud sa: “Han är en rik expertman, han borde vara ok.” Min kropp sa: “Få heck härifrån!” Jag vägrade att göra framtida besök för honom. ”

Daryl fortsätter, “Lär dig att lyssna på dina sinnen och räkna med dina instinkter. Om du känner dig rädd, nervös eller misstänkt, eliminera dig själv från situationen. Tro upp någon anledning att trava ut i förväg … upprörd mage, hushållens nödsituation osv. Det är mycket bättre att ha fel än att bli skadad! ”

Några av dina många väsentliga försvarsverktyg är förståelse och handling. Upptäck om Mace eller Pepper Spray är lagligt i ditt område. Om det är, håll en på din väsentliga ring. Om det inte är det, håll en burk WASP -spray på din räknare eller i din tacklåda. Det ser tillräckligt oskyldigt ut, men det kommer att spraya ett stort avstånd och tillfälligt inaktivera en angripare för att säkerställa att du kan fly. Även om allt du har är en burk med hårspray – spraya en spräng av den i din angripares ögon.

Om du har en pistol för skydd förstår du bättre hur du använder det – såväl som om du ska ta med dig det, se till att du har ett doldt med tillstånd.

Alla kan dra nytta av att ta en självförsvarskurs. Att förstå vad man ska göra (och vad man inte ska göra) i en nödsituation kan göra hela skillnaden.

Om du är en skönhetssalongägare som arbetar ensam, finns det en hel del saker du kan göra för att öka din säkerhet …

Installera säkerhets- och säkerhetskameror i såväl som utanför din anläggning. Låt ett larmsystem läggas in – några av dem kan ställa in en “panik” -knapp som du bara trycker på om du kräver hjälp. Du har troligen aldrig trott på det, men att använda en medicinsk varningspendant kan länka dig för att hjälpa till med en knapptryckning.

Bra outsiDe -belysningen är ett enormt avskräckande medel för kriminell verksamhet. Om du är ensam och måste stänga ditt företag i slutet av arbetsdagen, gör det inte möjligt för dig själv att bli ett mål. När du går till din bil ska du hålla fingret beredd att trycka på panik -knappen på bilens viktiga ring.

De flesta antar att groomers har pengar i sina skönhetssalonger och kommer att lämna med det i slutet av dagen. variera din rutin. Lämna inte exakt samma tid varje natt. Om du upptäcker dig själv i en skadlig situation, frys inte – agera. Tveka inte att slå en hög visselpipa, ropa “eld” eller “hjälp”.

Men om du är rånad, liksom du inte har någon chans att undvika det, motstår inte. Pengar kan bytas ut – du kan inte.

Nästan alla har en mobiltelefon. En snabb och effektiv metod för att förvärva akutassistent är genom att få ett personligt säkerhets- och säkerhetssystem på det.

“Systemet Guardian MPS (Mobile Personal Safety) gör det möjligt för individer att ladda ner en applikation i sina telefoner som kan hjälpa till att skydda sin säkerhet i många situationer,” diskuterar Rob Rae, vice president för företagets utveckling av Guardian MPS.

“Till exempel, om du är en mobil groomer eller hemtelefonsamtal Groomer, tillfredsställer du ofta nya människor och åker till okända platser,” fortsätter Rae. ”Innan du (användaren) går in i ett möte loggar du in på din tjänst. Du lämnar sedan detaljer om platsen såväl som den tid du förväntar dig att vara där. Om du är senare än väntat, liksom inte loggar ut, kommer Guardian MPS att ringa ditt cellnummer för att bekräfta din säkerhet. Om tjänsten inte får ett svar med lämpligt PIN-nummer efter två försök, följer de ett nödprotokoll som du har valt. ”

Det finns också en panikaktiveringstjänst med systemet. Individen kan sätta igång ett paniklarm från sin enhet. När du trycker på panikknappen kommer den att använda GPS för att spåra din plats, komma i kontakt med närmaste 911 -plats, såväl som om möjligt, få ett online -ljudflöde från din mobiltelefon för att hjälpa till att fastställa nödsituationen.

Som regel är vi groomers en extremt förtroendegrupp. Det innebär dock inte att vi inte borde vara medvetna om farorna som kan lura när vi gör våra dagliga rutiner. Förutom att det definitivt inte innebär att vi inte kan informera oss om de allra bästa metoderna såväl som de verktyg som erbjuds för att hålla oss säkra. Ta ett ögonblick och se vilka ändringar du kan göra för att hjälpa dig att skydda dig.

Total

11

Andel

11

0

0

0

0

Annonser

Leave a Comment