Lowchen Canine Breed Information, Qualities and Photos

Lowchen, eller Bit Lion Dog, är en leksaksbas som ursprungligen etablerades för kompishundar. Lowchen Canine spelar fortfarande denna roll idag. De är smarta och aktiva och utmärker sig i lydnad och smidighetstävlingar.

Dessa hundar finns i skyddsrum och räddningsgrupper, även om de är renrasiga.

Lowchen är en liten, kompakt hund som är något kortare än dess höjd. Det är starkt och robust, men inte grovt. Lowchens gång är flytande och har god räckvidd och kör. Det tar stolt med huvudet och svansen.

Lowchen hundras

Pälsen är tjock och lång med måttliga till måttliga vågor. Konventionella Lowchen skärs i en lejonstrim. Lowchens munstycke och toppskull är relativt små och breda. Deras uttryck är ljust, vaken och energisk.

Lowchen, en nöjd och ljus bithund, anses vara en måttlig ras. Lowchen kommer lekfullt att springa på gården och trav tillsammans med dig på promenader (i koppel), innan du krullar upp i knäet för att sova.

Lowchen, som också förstås som “Little Lion Dog”, är mycket folkorienterad. Han måste interagera med andra och behöver mycket uppmärksamhet. Denna hund är inte för människor som arbetar långa timmar.

Han är lugn och mild med alla människor (både människor och djur). Men han är väldigt nyfiken och gillar att läggas på baksidan av en stol eller soffa som tittar ut på fönstren så att han kan tillkännage gästerna.

Han kan också tillkännage besökare till huset, men han är inte en bra kommunikatör med dem. Barking kan också behöva kontrolleras.

Lowchen grunder

Många tror att Lowchen är den perfekta hundrasen. Lowchen är en vänlig hund som gillar alla. Men han kommer att meddelas om någon knackar på dörren eller lurar runt i huset.

Lowchens kommer att acceptera inbrottstjuvar och hans ägare gillar att säga att de “leder rånarna till det finaste silveret”. Denna ras är bra med barnen och kommer att hålla dem aktiva och lyckliga.

Lowchen, kärleksfullt kallad lejonhund, behöver mycket skötsel. Det är värt det. Fortsätt läsa för att lära dig mycket mer om Lowchen.

Ursprung

Det är fortfarande en tvistfråga där Lowchen har sitt ursprung. Många tror att Lowchen har sitt ursprung i Medelhavet, medan andra tror att det kom från Holland, Tyskland och Frankrike. Oavsett var Lowchen kommer från, ökades han för att fånga skadedjur och leva i lyx. Han sov till och med i 1400 -talets sängar.

Höjd: 12-14 tum

Vikt: 9-18 lb

Livslängd 12-14 år

Grupp: AKC icke-sport

Det bästa för: familjer med barn, singlar och seniorer, lägenheter, hem utan/med gårdar och hus

Temperament lugnt, nöjd och tillgiven

Jämförbara raser Bichon Frise, Havanese

Historier

Lowchen, uttalad Lervchun, innebär “Little Lion Dog” på franska. Lowchen är medlem i Bichon -familjen som inkluderar Havanese och Bichon Frise.

Rasen har förklarats av Frankrike, Ryssland, Tyskland och Frankrike. Även om det exakta datumet och ursprunget för rasen är okänd, visar det tyska konst från sextonhundratalet hundar som ser ut som Lowchen.

Den konventionella lejontrimmen skär pälsen från den sista revbenet ner till hocken. De främre benen skärs från armbågen till precis ovanför och under Pastern.

Svansen borde skäras i hälften, med fötterna de första som klipps. Alla långa hårstrån bör lämnas oklippta. Rasens popularitet sjönk till skadliga nivåer på 1960 -talet. Två uppfödare förde flera tysk-uppfödda hundar till Storbritannien.

Dessa hundar är sällsynta och var av den anledningen blandade i stor utsträckning. De utvecklade grunden för rasen såväl som Storbritannien. 1996 gick Lowchen in i AKC Diverse-klassen och togs sedan in i den icke-sportande gruppen.

Temperament

Lowchen är en energisk, nyfiken och kärleksfull hund. Lowchens är en blandning av livlig ande och lugn själsfrände. De gör en stor kompis för tysta familjer. Lowchen är en trogen och kärleksfull ras som är glad att behaga. Vissa hundar gillar att skälla eller gräva.

Underhåll

Lowchens kan få massor av träning genom att ta en promenad eller spela ett aktivt spel varje dag. Denna ras gillar mentala utmaningar. Varannan dag borde pälsen rengöras eller kammas. Varje månad krävs klippning för att hålla den konventionella lejonstrimmen. Många husdjursägare väljer att få sina hundar klippta vid ett valpklipp.

Hälsa

Det finns stora oro.

Mindre bekymmer: Patellar Luxation

Ibland sett: PRA, grå starr.

Förslag till tester: höft, knä, öga och höft

Livslängd: 13-15 år

Lowchen Canine Introduktion

Lowchens namn innebär “lejonhund” och du kanske tror att han har en stark uppförande. Men han är mild med människor, och hans utseende är allt som får honom att se lejonliknande ut. Lowchen är både livlig och mild och gör en fantastisk kompis för barn och vuxna.

Han är stark och tycker om att grovt med sin familj. Även om Lowchen vanligtvis är vänlig med alla människor, kan han i vissa fall vara blyga runt främlingar. Denna egenskap kan vara konquer med korrekt socialisering.

Lowchen kan vara en bra form i alla hushåll, oavsett om de har hundar eller inte. Lowchen är bra med andra husdjur.

Lowchens är kärleksfulla och älskvärda. De är nöjda när de är med sina ägare och kommer i form i alla utrymmen, stora eller små, som ägaren har. Du borde aldrig lämna dem utanför eller i en bur. Detta kommer att få dem att bli temperamentsfulla och inte bara för att vara sjuka.

Även om Lowchens inte förstås för att de är aktiva, gillar de sin roll som vakthund och kommer att skälla när de ser något som de känner är värt uppmärksamhet. Detta kan göra det utmanande att hindra några Lowchens från att gräva.

Det konventionella Lowchen -klippet med en kort, direkt svans och naturlig man ger namnet “Lion Dog”. Men smeknamnet hänvisar också till hundens stora personlighet. Lowchen vet hur man gör en liten hund som är stor i personlighet, vilket kan vara både ett nöje och en frustration.

De är energiska och livliga, kärleksfulla och söta. De kommer att dominera husen och liv och hjärtan för dem de älskar.

Höjdpunkter från Lowchen

Lowchens utvecklades inte för att användas i kennlar eller utomhus. De gillar att vara med sina gillade och är nöjda när de är tillsammans.

Lowchens gillar att skälla. Lowchens gör fantastiska vakthundar och barklarm, men kan vara en olägenhet för grannarna.

Lowchen är stora husbor, som erbjuds att de uppfyller sina träningskrav. Du kan förvänta dig att spendera på många 20 minuter varje dag med honom. Han är en stor promenadkompis och tar långa promenader med sin familj.

Även om Lowchen inte troligtvis kommer att kasta, behöver han regelbunden skötsel för att undvika mattor och trasslar.

Även om inte alla Lowchen har denna egenskap, glädjer de sig över att gräva och det kan vara svårt att stoppa.

Lowchen kan vara blyga runt nya människor. Det är viktigt att interagera socialt Lowchen så snart som möjligt för att avskräcka rädsla och blygt beteende.

Lowchens kan vara kompishundar, och de kan uppleva separationsångest när deras följeslagare väljer dagen. Dessa hundar är inte den bästa rasen för dem som arbetar långa timmar.

Köp aldrig en valp från en hänsynslös uppfödare, valpkvarn, djuraffär eller annan person om du vill ha en frisk hund. Du borde leta efter en pålitlig uppfödare som testar hennes avelshundar för att garantera att de är helt fria från genetisk sjukdom och har friska temperament.

Lowchen hundstorlek

Lowchen är något kortare än han är hög. En Lowchens idealiska höjd är mellan 12 och 14 tum. Han utvärderar vanligtvis mellan 9 till 18 pund.

Lowchen hundpersonlighet

Lowchen är förkroppsligandet av en lugn, mild ras. Han är aktiv och energisk, mild och kärleksfull. Han är intelligent och snabb att lära sig. Lowchen kan vara orädd vakthundar.

De kommer att skälla när de ser något eller misstänker beteende. De är inte rädda för att vara små och kommer till och med att utmana större hundar när de känner behov.

De kan ta över sitt hus och få sina ägare att känna att de är en del av familjen. Lowchen är en härlig ras som är vänlig och kärleksfull.

Lowchens är en fantastisk ras att lära sig. De är mycket intelligenta och kan tränas snabbt. De kan ha problem med hushållning som många leksaksraser. Detta kan emellertid erövra av tålamod och konsistens.

Socialisering Denna ras kan vara blyg runt människor och är bäst om de socialiseras. Om Lowchen inte socialiseras ordentligt kan de vara rädda och blyga. Lowchen är vanligtvis bra med andra husdjur. Socialisering med andra hundar kan dock vara fördelaktiga för alla raser.

Lowchens hälsa

Även om Lowchens vanligtvis är friska, precis som alla raser, kan de vara sårbara för vissa förhållanden. Även om inte alla Lowchens kommer att påverkas av alla dessa sjukdomar, är det viktigt att vara medveten om de potentiella farorna för denna ras.

Hitta en pålitlig uppfödare för att visa dig hälsoklippen för din valps föräldrar. En hunds hälsoavstånd är ett bevis på att den har rensats och utvärderats för ett visst tillstånd.

Lowchens borde se hälsovätelser från OFA (ortopedisk grund för djur) för höftdysplasi (med en genomsnittlig poäng eller högre), hypotyreos och von willebrand sjukdom; Auburn University för Thrombopathia och Canine Eye Registry Foundation, som intygar att ögonen är friska. Inspektera OFA -webbplatsen (offa.org) för att bekräfta att hälsoavstånd har erhållits.

Katarakt en opacitet i ögonens lins som utlöser synproblem. Ett molnigt utseende kommer att inträffa i hundens öga. Katarakt är vanliga i ålderdom. De kan elimineras kirurgiskt.

Progressiv retinal atrofi (PRA). En degenerativ ögonsjukdom. PRA utlöser blindhet i baksidan av ögonen. Det är en långsam process. PRA kan upptäckas år innan blindhet inträffar. Anslutbara uppfödare har regelbundet sina hundarnas ögon utvärderade på årsbasis.

Patellar Luxation Detta förstås också som “halkade styvlar”, vilket är ett vanligt problem för små hundar. Detta inträffar när patellaen, som är komponentEs av tre delar: patellaen (knäskål), patella (lårben) och skenben/kalv (kalv), är inte korrekt inriktad. Det kan leda till att en hund har en slarvig gång eller halthet i ett ben.

Även om det är ett tillstånd som kan vara närvarande från födseln, kanske den faktiska felinställningen av luxation inte inträffar förrän senare. Patellar Luxation, som kan orsaka scrubing och degenerativa ledsjukdomar, kan resultera i artrit.

Det finns fyra nivåer av patellar luxation. Grad I är en kortvarig luxation som utlöser kortvarig halthet. Grad IV är när patellaen allvarligt vänds och inte kan justeras manuellt. Detta utlöser hunden för att verka slarvig. Kirurgi kan behövas för allvarliga situationer med patellär Deluxation.

Hur man tar hand om Lowchen

Lowchen är fantastiska husinvånare men kan i vissa fall vara ansträngande. Denna egenskap borde övervägas innan du tar med dig en Lowchen in i hemmet. Vissa lägenheter och samhällen har bullerbegränsningar.

Lowchens är inte utomhushundar eller kennelhundar. De gillar att vara ute och leka med andra hundar. Men de är trogna mot sina ägare och kommer alltid att välja att vara med dem.

Lowchen matning

Dagligt föreslaget intag: 1/2 till 1 kopp torrmat av högsta kvalitet per dag, uppdelat i 2 måltider

Notering: Mängden mat som din vuxna hundar äter beror på hans ålder, bygg, metabolism, aktivitetsnivå och storlek. Hundar är precis som människor, de behöver olika mängder mat.

En soffpotatis hund med hög aktivitetsnivå kräver mycket mer mat än en hund med låg aktivitetsnivå. Det betyder också vilken typ av hundmat du köper. Ju bättre mat, desto mer kommer det att ge din hund näring.

Du kan hitta mycket mer information om att mata din Lowchen genom att läsa vår guide för att köpa den bästa maten, mata din hund och mata din vuxna hund.

Grooming och Pälsfärg

Lowchens har täta, långa, måttligt vågiga rockar med mjuk struktur. Lowchens finns i alla färger och kombinationer. Det finns ingen gynnad färg.

Lowchens kan antingen skäras eller lämnas i sitt naturliga tillstånd. De ges en “lejon trim” efter att de har klippts. Hårets längd skärs till 1/8 tum från den sista revbenet till rump. En plommon lämnas vid svansens spets. Pälsen hålls tangly genom att regelbundet borsta denna rasskjul mycket minimal.

Borsta dina Lowchens tänder minst två gånger i veckan för att bli av med tartar och bakterier. Om du vill undvika dålig andedräkt och tandköttssjukdom är den dagliga borstningen ännu mycket viktigare.

Skär naglarna minst en gång i månaden, om de inte används naturligt. Detta kommer att undvika smärtsamma tårar eller andra problem. De kan vara för långa om du hör dem klicka på marken. Du kan orsaka blödning genom att skära för långt på hundtoags.

Din hund kanske inte samarbetar när du får ut spikklipparna. Be en groomer eller veterinär om hjälp om du inte känner till att trimma hundspikar.

Kontrollera öronen för rodnad eller dåliga lukt. Detta kan indikera en infektion. För att undvika infektion, använd en mild, pH-balanserad bomullskula för att rengöra hundens öron. Sätt inte in något i öronkanalen. Rengör istället det yttre örat.

När din valp är född, borde du börja instruera din Lowchen hur du kan rengöras och undersökas. Ta hand om hans tassar eftersom hundar kan vara mycket känsliga för deras fötter. Se också till att du tittar i hans mun.

Du kommer att göra skötsel behaglig med beröm och belöning. Detta hjälper dig att förbereda dig för alla veterinär GOS till eller annan hantering av din hund kan behöva.

Du borde undersöka din hud för alla sår, utslag eller indikationer på infektion, såsom rodnad, ömhet eller inflammation, på hud, näsa, mun, ögon, fötter och fötter. Tydliga, torra ögon borde inte visa något rödande eller urladdning. En veckovis ögonundersökning kan hjälpa dig att identifiera potentiella hälsoproblem tidigt.

Lowchen med barn och andra husdjur

Lowchen är fantastiska hundar för hushåll som har barn eller husdjur. De är bra med barn och gillar att leka med dem. De är starka och skonsamma, men de kan också vara ganska robusta.

Lowchen kan vara mycket sociala och är nöjda med att bo med andra hundar och husdjur. De är ofta oinformerade om sin lilla status och kommer att utmana större hundar offentligt. Det är viktigt att skydda dem.

Stamtavla

Th

Leave a Comment